Vil prioritere August (7)

Marit Arnstad vil ikke bli olje - og energiminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Arnstad var regnet som et sikkert kort i regjeringskabalen som olje - og energiminister. En post Arnstad har hatt hell med tidligere.

Men igjen lar Arnstad hensynet til sønnen August veie tyngre.

Tidligere i år ga hun signal om at hun ville gi seg på Stortinget fordi hun ville prioritere sønnen. I følge NRK vil Arnstad priotere familien framfor lange kvelder med saksdokumenter, møter, reiser og representasjon.

Respektert

Avslaget kommer som en overraskelse for mange.

Arnstad har vært en av sjefsforhandlerne under Soria Moria-møtene og hun var høyt profilert i valgkampen. Nå nevnes i stedet SPs Odd Roger Enoksen som en aktuell kandidat til olje - og energiministerposten.

Stortingsrepresentant Arnstad fra Nord-Trøndelag har siden 1993 bygd seg opp til å bli en av de mest respekterte i partiet og blant kolleger på Stortinget.

For folk utenfor politikken har hun i tillegg vært et samtaleemne fordi hun har nektet å si offentlig hvem som er faren til sønnen August.

POPULÆR: Marit Arnstad er en populær politiker og hun var et av Sps beste kort under valgkampen. Men Arnstad vil ikke bli olje - og energiminister.
POPULÆR: Marit Arnstad er en populær politiker og hun var et av Sps beste kort under valgkampen. Men Arnstad vil ikke bli olje - og energiminister. Vis mer

Arnstad var i kveld ikke tilgjengelig for kommentar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer