Vil privatisere alle skolene

Privatisering av grunnskolene kan være redningen for fattige, norske kommuner. Det mener skolesjef Arne B. Berge i Stryn. Berge har regnet ut at hans egen kommune vil kunne spare over ni millioner kroner hvert år dersom grunnskolene i Stryn blir privatisert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Summen på ni millioner er regnet ut fra at kommunene dekker skolepenger for foreldre med barn på privatskoler. Sponser staten foreldrebetalingen vil Stryn spare inntil 20 millioner kroner årlig, viser Berges regnestykke.

Dagbladet har, ut fra Berges tall, regnet ut at Kommune-Norge vil kunne spare til sammen åtte milliarder kroner dersom alle landets skoler privatiseres

- Da vi for noen år siden begynte å nedbemanne og rasjonalisere, satte jeg meg ned og regnet. Tallene tok jeg fram igjen i forbindelse med at foreldre ved flere skoler gjorde opprør fordi kommuneøkonomien ikke strakk til, sier Berge.

Han har sammenliknet utgiftene Stryn har til skoledrift og inntektene kommunen mottar fra staten, med hva det vil koste kommunen dersom alle skolene i Stryn er privateid.

Trenger pengene

Berge ser ikke bort fra at han vil fremme et forslag om privatisering overfor politikerne i Stryn.

- I dag skjærer vi stadig ned på forbruket i skolen. Det går særlig utover delingstimene og spesialundervisningen, samtidig som vi har måttet legge ned skoler for å effektivisere skoledriften. Det er en evig kamp for å henge i hop. Vi kunne virkelig trengt de ekstra pengene vi kunne fått ved å privatisere skolene, sier Berge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer