Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil privatisere Telia

Svensk privatiseringsiver kan komme til å skape problemer for en mulig fusjon mellom Telenor og Telia. Moderaterna i Sverige vil privatisere det statseide svenske teleselskapet Telia, og Aps søsterparti Socialdemokraterna er på glid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moderaterna kan komme i regjeringspoisisjon dersom det blir borgelige flertall ved høstens valg i Sverige. Derfor er også partiets utvetydige ja til å privatisere Telia interessant.

-Vi vil privatisere Telia, og hvis det blir fusjon mellom Telenor og Telia så vil ikke det forandre våre planer. Vi ønsker at den svenske staten skal selge seg 100 prosent ut av Telia, sier informasjonssjef Johan Westrin i Moderaterna til Nettavisen.

Også Socialdemokraterna kan tenke seg en privatisering. Statsminister Gøran Persson uttalte tidligere i uka at han ikke så mørkt på å slippe privat kapital til. Nå synes det som om bare svensk LO holder fast på at Telia skal være statseid.

Høyre for

I Norge er det også flere partier som går inn for privatisering, selv om Stortingsflertallet foreløpig synes å holde fast på at Staten skal spille en viktig rolle.

Foreløpig er det Høyre og Frp som mener privatisering er den beste løsningen.

Andre partier mener det er greit å slippe til privat kapital. Men staten må fortsatt ha kontrollen. Også Telenor-sjef Tormod Hermansen holder en knapp på det mange kaller Hydro-modellen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!