Vil prøve å få kausjon for de narkosiktede

Men forsvarer tror det først kan være mulig om rundt en måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av forsvarerne for de norske kvinnene som er narkosiktet i Bolivia, vil forsøke å få dem løslatt mot kausjon. Men han tror det først kan være mulig om rundt en måned.

Under fredagens fengslingsmøte ble det klart at de tre i utgangspunktet må sitte i varetekt til saken kommer opp for retten, noe som kan ta rundt seks måneder.

Men advokat, Williams Espinoza Cassia, som forsvarer de to yngste av kvinnene, mener det finnes en mulighet for å få dem løslatt mot kausjon.

- Jeg vil se nærmere på denne saken, men det vil ikke være mulig å få dette til de kommende ukene. Om en måned kanskje, sier han til NRK.

Søndag har vært nevnt som er mulig dag for den toårige datteren til den eldste av de tre siktede å bli hentet fra fengselet og brakt til Norge. Men søndag er for tidlig til at dette kommer til å skje, ifølge Kjell Olav Haugan, utsending fra den norske ambassaden i Buenos Aires.

- Vi har ingen avtale om møter med lokale myndigheter om dette søndag, sier Haugan til NTB. Han utelukker likevel ikke at en løsning kan komme på plass en av de nærmeste dagene.

(NTB)

PÅ VEI TIL RETTEN: Her fraktes to av de siktede norske jentene til fengslingsmøtet i Cochabamba i går kveld. Foto: ØRJAN F. ELLINGVÅG
PÅ VEI TIL RETTEN: Her fraktes to av de siktede norske jentene til fengslingsmøtet i Cochabamba i går kveld. Foto: ØRJAN F. ELLINGVÅG Vis mer