- Vil prøve å få passasjerene av gårde så fort som mulig

Charterfly måtte nødlande på Gardermoen.

LANDET TRYGT: Novair-maskinen landet trygt på Gardermoen klokka 21.14. Foto: DANIEL LAABAK / TIPSER.NO
LANDET TRYGT: Novair-maskinen landet trygt på Gardermoen klokka 21.14. Foto: DANIEL LAABAK / TIPSER.NOVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Charterflyet fra Novair som fikk indikasjon på at et av hjulene hadde punktert ved takeoff, landet i kveld trygt på Gardermoen.

- Flyet landet trygt på vestre rullebane klokka 21.14, opplyser OSLs pressevakt Lasse André Vangstein til Dagbladet.

Reiseselskapet Apollo sier til Dagbladet at passasjerene vil bli forsøkt sendt av gårde på ny i morgen.

Indikasjonslampe Pilotene på Airbus A321-maskinen oppdaget like etter takeoff at indikasjonslampa for venstre hovedhjul viste at det var punktert. Ifølge rutinene anmodet de om nødlanding, og begynte å sirkle over østlandsområdet for å bruke opp drivstoff. Imens ble samtlige nødetater utkalt til OSL.

Fly som skal nødlande, skal kvitte seg med så mye drivstoff som mulig, for å minske maskinens vekt samt minimere faren for brann.

Klokka 21.14 landet altså flyet uten problemer. Flyet blir nå inspisert for å klarlegge hvorvidt hjulet faktisk er punktert, og om det er en teknisk feil ved maskinen.

Brifes Flyet var på vei til Khania på Kreta. Det hadde 177 passasjerer, inkludert to babyer, om bord, pluss et mannskap på 7.

- Passasjerene fikk først en brif av den svært erfarne flykapteinen. Nå følger en brif med Novair og oss, sier Helen Begby, informasjonssjef i reiseselskapet Apollo, som står ansvarlig for reisen.

- Hva skjer med reisen deres nå?

- Vi vil prøve å få satt opp en ny avgang til dem i morgen tidlig. Dersom det ikke er noe galt ved dette flyet, blir det sannsynligvis satt inn på turen, sier Begby.