LOVLIG CANNABIS: Politikere i København vil ha forsøk med legale utsalgssteder for hasj. Bildet er fra en coffe shop i Amsterdam. Foto: AFP/Scanpix
LOVLIG CANNABIS: Politikere i København vil ha forsøk med legale utsalgssteder for hasj. Bildet er fra en coffe shop i Amsterdam. Foto: AFP/ScanpixVis mer

Vil prøve med fri hasj

Danske politikere vil kvitte seg med det illegale markedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||- I en situasjon med bandekrig i Københavns gater er det ikke tiden for å blankt avvise forslag som vil ramme bandenes kriminalitet, sier Sosialdemokratenes borgermesterkandidat, Frank Jensen, til politiken.dk.
Et flertall i bystyret i København har gått inn for forsøk med legale utsalgssteder for hasj for å komme det illegale markedet til livs. Men det er langt fram før det blir en realitet fordi regjeringspartiene Venstre og de Konservative i Folketinget mener forslaget er uaktuelt.

- Kriminaliserer ungdom
Likevel går Sosialdemokratenes borgermesterkandidat høyt ut på banen og støtter forslaget dersom det også backes opp av politiet og sosiale myndigheter.
- De som ikke vil være med på dette forsøket, må fortelle hva vi i så fall skal gjøre, for nå kriminaliserer vi en meget stor del av den danske ungdommen ved den forbudspolitikken vi har i dag, sier Frank Jensen til danske TV2 NEWS.

Hele landet
Ifølge København kommune vil fri hasj blant annet redusere forbruket av stoffet og stikke kjepper i hjulene for den ulovlige hasjhandelen i den danske hovedstaden. Det anslås at omsetningen på dette markedet er på omkring en milliard danske kroner årlig.
Jensen mener dessuten at forsøket med legale utsalgssteder for hasj ikke bare bør avgrenses til København, men at det bør åpnes utsalgssteder over hele landet.
- Det kan ikke være sånn at København blir en magnet for dem som vil røyke hasj, sier Jensen.