Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil prute på drapserstatning

En polititabbe gjorde at Trond Ramsland fikk kopiere ekskonas private brev. Nå vil han bruke dem i retten for å prute på erstatningen til sønnene, hvis han blir dømt for drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): En polititabbe har skaffet drapstiltalte Trond Ramsland (39) tilgang til sensitiv informasjon om sin ekskone. Takket være politiet sitter han med fullt innsyn i alle hennes økonomiske forhold, og svært private brevutvekslinger mellom Ingse Rønnestad (36) og hennes advokat.

Ramsland hevder gjennom sin forsvarer Harald Stabell at dokumentene er relevante i forhold til spørsmålet om oppreisning og erstatning til Ingses to sønner på 11 og 13 år. Etter det Dagbladet erfarer, vil han bruke opplysningene han sitter med til å prute på erstatningsbeløpet han må betale til sønnene, hvis han blir dømt for overlagt drap etter tiltalen.

En gedigen polititabbe


I etterforskningen av drapet, ransaket politiet Ingse Rønnestads arbeidsplass hos Vital og tok med de omtalte papirene til gjennomlesning. Dokumentene som Ramsland nå har fått tak i, har ingen relevans for straffesaken mot ham, og burde derfor ikke havnet i saken som beslag. Men det gjorde de.

Dermed kunne Ramsland, på politiets kopimaskin, kopiere de sensitive opplysningene, som han gang på gang var blitt nektet innsyn i mens de mange sivile tvistene med Ingse pågikk.

-  Jeg merket meg at Ramsland ikke konsentrerte seg om dokumenter som angikk selve drapssaken, sa etterforskningsleder Jens Ekmann da han vitnet i dag. Politiet godkjente at Ramsland fikk kopiere papirene, men Ekmann ønsker ikke å kommentere overfor Dagbladet hvorfor de i det hele tatt inngikk i beslaget.

Sjokkert bistandsadvokat


Bistandsadvokat Helge Hansen ble sjokkert, men ikke direkte overrasket, da han i går fikk bekreftet at Ramsland sitter på papirene. -  Det viser at Ramsland har til hensikt å fortsette hobbyen sin, selv etter Ingses død, sier Hansen. Advokaten sier det ikke er noe i dokumentene som er relevant i forhold til erstatningsspørsmålet, og mener manøveren er et typisk trekk fra Ramsland.

-  Ramsland vil tydeligvis prosedere mot Ingse, selv etter at hun er død, sier han.I går krevde Hansen at påtalemyndigheten straks skulle beslaglegge dokumentene.

-  Ingen kommentar, var alt aktor Randi Gabrielsen ville si.

-  Ramsland har ikke gjort noe galt. Han fikk tillatelse av politiet til å kopiere papirene, og mener opplysningene er relevante i straffesaken, særlig i forhold til spørsmålet om oppreisning og erstatning, sier forsvarer Harald Stabell, som bekrefter at Ramsland har planlagt å bruke papirene i retten.

Seint i går kveld ble det klart at Ramsland likevel ville levere tilbake deler av dokumentene.

DREPT: Ingse Rønnestad (36).<br> TILTALT: Trond Ramsland (39).
TILBAKEVISER: Politiet tilbakeviste i går Ramslands påstand om at han ikke kunne ha nådd parkeringshuset i tide, og dermed drept sin kone ved drapstidspunktet. Politiet brukte fem minutter fra kopisenteret Ramsland befant seg og til parkeringshuset. Bildet er fra en tidligere rettsbefaring.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media