Vil putte norsk gris i mennesker

Flere utenlandske firmaer ønsker å bruke norske griser for å dyrke fram organer som kan transplanteres til mennesker. Norsvin er positive, skriver Nationen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Både skotske og amerikanske forskere har klonet fram griser for dyrking av organer til transplantasjon til mennesker. Grisen er som kjent et dyr som biologisk ligner veldig på mennesket.

Nå jaktes det på rene og ranke svin til slik produksjon. En rekke internasjonale selskaper har allerede vært i kontakt med Norsvin, samvirkeselskapet til norske svineprodusenter.

- De ønsker å utnytte den gode dyrehelsetilstanden i Norge både til produksjon av medisiner og organer, sier administrerende direktør Harald Gjein i Norsvin til Nationen.

Gjein har i utgangspunktet ikke noe negativt forhold til planene, men vil avvente utviklingen.

- Vi skal være forsiktige før vi hopper på dette. Om vi skal bruke dyreorganer på mennesker er et humanetisk forhold som må avklares først, sier han.

Han er allikevel ikke helt uten motforestillinger.

- Det måtte være forstyrrelser i holdningen til svinekjøtt. Det er jeg ikke så redd for. Det positive er at griser kan hjelpe men nesker til et bedre liv, sier Gjein.

ORGAN-PRODUSENT: Norske griser kan bli brukt til å produsere organer til mennesker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer