Vil rådføre seg med Haugestad

Arne Treholt vil rådføre seg med advokat Arne Haugestad før han eventuelt ber om at saken tas opp på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vil ikke forhaste meg, men også se på Gjenopptakelseskommisjonens mandat før jeg tar stilling til saken, sier Treholt.

Spion-dømte Treholt kommer til Norge i slutten av neste uke og vil da ha samtaler med advokat Arne Haugestad og andre om saken.

Det er nå 20 år siden Treholt ble tatt for Norges største spionsak. Tidligere i år kom hans egen beretning om saken i bokform.

På spørsmål fra Dagbladet på om boka var et forsvarsskrift, svarte Treholt:

- Nei. Det er viktig å ikke bli stående der jeg sto i 1984.

- Er målet å bli reinvaska?

- Nei, ikke med denne boka.

Glad for støtte

Nå vil Treholt altså likevel vurdere om tida er inne for å bli reinvaska. Han har hele tiden bedyret sin uskyld og holdt fast ved at han drev fredsdiplomati. Han sier han er glad for at at sentrale politikere som Arbeiderpartiets justispolitiske talsmann Knut Storberget og KrFs Einar Holstad har gitt uttrykk for at Gjenopptakelseskommisjonen bør se på Treholt-dommen på nytt.

- Det er så harde påstander i Arne Haugestads bok om Treholt-saken at justismordkommisjonen bør behandle saken, sa Storberget til NRK i helgen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.