Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil radiomerke voldelige menn

SVs Inga Marte Thorkildsen ønsker at menn som slår tar mer ansvar for sin vold, og vil blant annet radiomerke mishandlere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ikke kvinnenes oppgave å spore om mannen som ønsker å skade henne er i nærheten, sier Inga Marte Thorkildsen, kvinnepolitisk leder i SV, til Dagsavisen.

Når Stortinget debatterer tiltak mot mishandling av kvinner i dag, er radiomerking av menn som slår ett av hennes forslag. Thorkildsen mener justisminister Odd Einar Dørum (V) fokuserer for mye på offeret, og ønsker at gjerningsmennene skal få mer oppmerksomhet.

Andre forslag er at voldelige menn skal kastes ut fra hjemmet i stedet for at mishandlete kvinner på flytte på krisesenter, og at menn som slår, bør få et bedre behandlingstilbud.

VIL BEKJEMPE VOLD: SVs Inga Marte Thorkildsen vil radiomerke voldelige menn. Her i et annet tiltak mot vold, et selvforsvarskurs i februar i fjor.
Hele Norges coronakart