Vil ransake Maddies hjem

Portugisisk politi ber britiske kollegere endevende familiens hus i England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON/OSLO (Dagbladet.no): En dommer i Portugal har klarert en ransakingsordre som tillater britisk politi til å ta seg inn i huset til Gerry og Kate McCann i Rothley, Leicestershire i England, erfarer TV-kanalen Sky News i dag.

Det er sannsynlig at politiet vil besøke lege-familien senere i dag.

I går ble det kjent at politiet ønsker å beslaglegge Kates dagbok og Maddies kosedyr Cuddle Cat. Ifølge Sky News ønsker de også å undersøke Gerrys bærbare PC. Den samme maskinen han har skrevet dagbok på internett på.

Gerry tok med seg PCen da han og kona reiste hjem fra Portugal i forrige uke. Politiet skal være mest interessert i å gå gjennom hans e-poster.

Vil etterforske selv

Dagboken til Kate skal undersøkes for å finne mulige spor og for å kunne tolke morens sinnsstemning i dagene etter datterens forsvinning 3. mai i år.

Ifølge avisa Evening Standard kan dagboka også klargjøre hvor ekteparet har vært dagene etter den mystiske forsvinningen.

Avisa The Guardian skriver i dag at ekteparet vurderer å sette igang en egen DNA-undersøkelse av leiebilen det ifølge portugisisk politi skal være Maddie-blodspor i.

RANSAKELSESORDRE: Portugisisk politi ønsker hjelp fra britiske kolleger til å ransake hjemmet til Kate og Gerry McCann i Rothley, Leicestershire. FOTO: Adrian Dennis/AFP
RANSAKELSESORDRE: Portugisisk politi ønsker hjelp fra britiske kolleger til å ransake hjemmet til Kate og Gerry McCann i Rothley, Leicestershire. FOTO: Adrian Dennis/AFP Vis mer

Familien leide bilen, en Renault, 25 dager etter forsvinningen.

Ifølge avisa ønsker de en uavhengig DNA-test for å unngå at bevis blir plantet mot dem.

Hvorfor kosedyret nå?

Kosedyret Cuddle Cat, som politiet nå skal være interessert i å undersøke nærmere, har nærmest vært selve symbolet på forsvinningen.

Moren har hatt med seg det rosa kosedyret overalt, også i avhør. En av årsakene til at politiet ønsker å sikre seg den er for å se hvor mye DNA som fremdeles er på kosedyret.

Søsteren til Kate McCann, Philomena, tror det blir svært vanskelig å gi fra seg kosedyret.

– Hvorfor spør de om denne leken nå? Hvorfor har de ikke gjort det tidligere? Undrer hun seg, ifølge Sky News.

En portugisisk dommer har mottatt en dokument på over 4.000 sider. Han skal ta stilling til om foreldrenes status skal endres fra offisielt mistenkt til siktet i saken.

Utfordret politiet

Mens etterforskningen mot foreldrene pågår for fullt, forsøker de å leve et vanlig liv. I går reiste familien ut på tur i nærområdet rundt hjemmet. Pressefolk omkranser fortsatt huset, som har en verdi på rundt sju millioner kroner.

I går utfordret de politiet:

– Finn Madeleine og bevis at vi drepte henne, skal ekteparet ha proklamert, ifølge Evening Standard.

Flere kjendiser som har støttet foreldrenes kampanje om å finne datteren har de siste dagene blitt spurt om deres ståsted i saken de siste dagene, men ingen har kommentert saken.

En talsmann for statsminister Gordon Brown sier til The Guardian at Brown ikke angrer på at han har hatt kontakt med ekteparet, men at det vil være uklokt av han å kommentere en sak under etterforskning.

CUDDLE CAT: Madeleines favorittkosedyr, Cuddle Cat, skal være av interesse for portugisisk politi.
KJÆRE DAGBOK: Portugisisk politi skal ha fått tillatelse til innsyn i Kate McCanns dagbok.