Vil ratifisere delelinje-avtalen innen en måned

Etter 40 år med forhandlinger er Norge og Russland enige.

ENIGE: Sergej Lavrov og Jonas Gahr Støre møttes i Kaliningrad i dag, og ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti vil Russlands nasjonalforsamling ratifisere delelinjeavtalen  mellom de to landene innen en måned. Foto: Scanpix
ENIGE: Sergej Lavrov og Jonas Gahr Støre møttes i Kaliningrad i dag, og ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti vil Russlands nasjonalforsamling ratifisere delelinjeavtalen mellom de to landene innen en måned. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Delelinjeavtalen ble ratifisert av Stortinget i februar. For at avtalen skal tre i kraft, må den også ratifiseres av den russiske nasjonalforsamlingen.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov møtte utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) i Kaliningrad i dag. På møtet bekreftet Lavrov at Dumaen kommer til å ratifisere delelinjeavtalen innen en måned, ifølge det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Avtalen mellom Russland og Norge kom i stand i april i fjor, og den ble signert i september. Avtalen kommer etter 40 år med forhandlinger om grensen i Barentshavet.

- Vi diskuterte viktige spørsmål som angår våre land. Norge har ratifisert pakten. Russland har nettopp startet ratifikasjonsprosessen. Vi planlegger å være ferdige med dette innen en måned, sa Lavrov i dag.

(NTB)