Vil redde haiene som angrep dem

Haiofre demonstrerte i Washington i dag.

HAIEN KOMMER:  Fra tid til annen kommer det melding om haiangrep på mennesker. Foto: Jeff Kubina/Flickr/Creative Commons
HAIEN KOMMER: Fra tid til annen kommer det melding om haiangrep på mennesker. Foto: Jeff Kubina/Flickr/Creative CommonsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Chuck Anderson er i Washington i dag for å redde haier, til tross for at en av dem bet av ham armen mens han badet utenfor Alabama sommeren 2000.

- Haiene er onde og slemme, men jeg har ingen rett til å være sint på dem, sier han til LA Times.

Krever snillere haifiske
Anderson er i Washington i dag sammen med minst ni andre som har overlevd haiangrep. De demonstrerer for å presse Senatet til å lage nye restriksjoner på haifiske fordi det stadig blir færre haier i verden.

34 prosent av haiene i det åpne hav er klassifisert som truet, ifølge dette årets rapport fra International Union for the Conservation of Nature.

Haisnakkere
- Nå skal vi endelig bli hørt, sier Al Brenneka (52) til LA Times. Han mistet sin høyre arm da en hai angrep ham i 1976.

- Hvem kan tale haienes sak bedre enn enn de personene som selv har pratet med haiene? spør han.

Debbie Salamone som ble bitt av hai da hun gikk med vann opp til livet, sier hun ser på bittet som en test for å få henne til å bli mer interessert i å redde miljøet.