Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil redde torsken

Verdens Naturfond vil sette torsk på lista over truede arter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordsjøtorsken er truet av utryddelse. Det hevder i hvert fall den britiske avdelingen av Verdens Naturfond (WWF). De la fram rapporten Oceans Recovery Campaign (orca) i går, skriver Sunnmørsposten.

WWF sier de har satt torsk på lista over truede arter, fordi det er behov for øyeblikkelige tiltak.

- Hvis vi ikke gjør noe for å bygge opp fiskebestandene igjen, vil jobbene i fiskeindustrien og framtida for kystsamfunnene være i fare, sier marin spesialist Alastair Davison i WWF i Skottland.

De ønsker ikke at folk skal slutte å fiske, eller slutte å spise fisk, men sier de vil ha bærekraftige fiskestammer i friskt hav. Forslaget får ikke umiddelbar støtte fra WWF i Norge.

- Generelt vil jeg si at rødlisting av fiskearter er et vanskelig emne, og jeg vet ikke hvor mye man vil oppnå med det. I WWF Norge har vi prioritert andre måter å arbeide på for å oppnå bærekraftige fiskebestander, sier nordisk marinkoordinator May Britt Knoph i WWF til Sunnmørsposten.

DØD FISK: Disse små krabatene måtte bøte med livet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media