Great Barrier Reef

Vil redde verdens største korallrev med tre milliarder: - Ikke i nærheten av nok

Klimaendringer har ført til massedød av koraller. Nå setter Australia av tre milliarder kroner til arbeidet med å bevare Great Barrier Reef.

NVESTERING: - En stor utfordring krever store investeringer - og denne investeringen gir korralrevet den beste sjansen til å overleve, sier Australias statsminister Malcolm Turnbull Foto: David Gray / Reuters / NTB Scanpix Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 2016 var et katastrofeår for Great Barrier Reef utenfor Australia. Nå har landet bestemt seg for å øremerke tre milliarder kroner til arbeidet med å bevare verdens største korallrev. «Det løser ikke problemet», mener miljøtopp. «Ikke i nærheten av nok», mener ekspert.

Aller verst står det til i den nordlige delen. Ifølge forskere ved James Cook University i USA, døde 30 prosent av korallrevet i 2016.

Forskningen ble publisert i det anerkjente forskningsmagasinet Nature for litt over ei uke siden, og har blitt omtalt av en rekke medier, blant andre CNN og The Guardian.

- Når koraller blekner som følge av en varmebølge, kan de enten overleve og få fargen tilbake når temperaturen synker, eller så kan de dø.

- I gjennomsnitt døde 30 prosent av alle korallene i Great Barrier Reef i løpet av en ni måneders periode fra mars til november 2016, sier professor Terry Hughes, direktør for senteret for korallrevforskning ved James Cook University, i en pressemelding.

Det er den unormalt høye havtemperaturen som førte til det som beskrives som «massedød» av koraller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer