Vil reise hjem med Elian

Advokaten til Juan Miguel Gonzalez har bedt en amerikansk domstol om å avvise en asylsak for sønnen Elian og la ham reise hjem til Cuba med sønnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokaten Greg Craig sa i går at den Atlanta-baserte ankedomstolen bare skader den seks år gamle gutten dersom den ikke avviser søknaden om politisk asyl som guttens slektninger i Miami innleverte på hans vegne.

«Denne faren ønsker å oppdra sine barn der han selv ønsker og slik han selv ønsker. Denne retten er ikke mindre viktig for folk fra Cuba enn den er for amerikanere, het det i Craigs argumenter til retten.

Elian, hans far, stemor og halvbror befinner seg nå i et gjestehus tilhørende den amerikanske staten på Wye-plantasjen etter at far og sønn ble gjenforent som følge av at føderale agenter hentet ham med makt fra slektningene i Miami i påskeuka.

Før aksjonen hadde Elian bodd hos sin grandonkel Lazaro siden han ble reddet fra havet etter at moren prøvde å flykte med ham til USA. Moren døde under fluktforsøket.

Craig sa at saken om politisk asyl, som skal opp 11. mai, i teorien kan dra ut i flere år. Retten har bestemt at Elian ikke kan reise fra USA før saken er avgjort.

(NTB)