Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil revurdere utkastelsen

Nå befaring av romleiren på Årvoll i dag.

 OMSTRIDT:  Etter en befaring i går ble romleiren på Årvoll vedtatt stengt, men beboerne har hittil nektet å etterkomme pålegget. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
OMSTRIDT: Etter en befaring i går ble romleiren på Årvoll vedtatt stengt, men beboerne har hittil nektet å etterkomme pålegget. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at representanter fra bydel Bjerke var på befaring på romleiren på Årvoll i går, ble det vedtatt at leiren måtte stenges umiddelbart.

Representantene mente det var en overhengende helsefare for de som oppholder seg i området. Du kan lese hele vedtaket her.

I formiddag har representanter for bydel Bjerke vært i møte med en av eierne av tomta, Albert Kr. Hæhre. Møtet har dreid seg om vedtaket og hva som skal skje videre.

Nå opplyser byrådet til Dagbladet at det vil skje en ny befaring på Årvoll i dag - på grunn av at forholdene skal ha blitt utbedret.

- Det skjer fordi det har fremkommet en del nye opplysninger om endringer som gjør at sikkerheten er ivaretatt. Og da er det viktig for lokale helsemyndigheter å følge dette opp. Det vil være en ny befaring i dag, og så er det opp til lokale myndigheter om vedtaket skal opprettholdes eller ikke, sier Torger Ødegaard, fungerende byrådsleder i Oslo.

Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Dersom manglene er rettet på, kan det være at vedtaket ikke lenger opprettholdes.

I går kveld ankom kjendisadvokat Tor Erling Staff området. Han er hentet inn av Vanessa Quintavalle, deleier av tomten.

Staff gjorde det i går klart at han vil påklage vedtaket, men nå kan det altså vise seg å ikke bli nødvendig.

- Jeg ble ikke kjent med dette før nå, men det er dette vi selvsagt har ønsket, sier han til Dagbladet.

Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media