Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil rive landet i stykker

To demokrater stemte mot resolusjonen som formaliserer riksrettsprosessen mot Donald Trump.

INGEN FEIL: Minoritetsleder i Representantenes hus i USA, Kevin McCarthy, gikk rett i strupen på etterforskningen av Donald Trump. I dag stemte huset over om formaliseringen av riksrettsprosessen, en avstemning ja-siden vant. Video: AP Vis mer

I ettermiddag norsk tid ble det kjent at Representantenes hus har vedtatt en resolusjon som formaliserer riksrettsprosessen mot president Donald Trump.

Resolusjonen ble vedtatt med 232 mot 196 stemmer, og fulgte i stor grad den partipolitiske skillelinja. Men to demokrater stemte mot forslaget sammen med de republikanske representantene.

De to er Jeff Van Drew fra New Jersey og Collin Peterson fra Minnesota. Van Drew sier følgende i en uttalelse ifølge CNN:

- Denne prosessen vil splitte landet ytterligere og rive det i stykker. Den vil heller aldri gå gjennom i Senatet.

Han sier videre at nå som prosessen er i gang, vil han gjøre seg opp en mening basert på de bevisene som blir lagt fram.

Høringene dreier seg i første rekke om beskyldningene mot Trump om at han skal ha forsøkt å presse Ukraina til å etterforske tidligere visepresident Joe Biden.

Biden er en av favorittene til å bli Demokratenes presidentkandidat i 2020.

- Ingen glede

Samtidig som Van Drew offentliggjorde sitt standpunkt, sto Adam Schiff, lederen for etterretningskomiteen, og redegjorde for hvordan prosessen vil bli videre.

Han sa også at demokratene ser på denne saken med det største alvor.

- Vi tar ingen glede i å måtte gjøre dette, men det er heller ikke noe vi vil vike fra, sa han.

Han understreket samtidig at både han og hans partifeller er klar over hvor alvorlig dette er, og at det er omstendighetene som har tvunget dem til å gå til dette skrittet.

- Vi vil gjøre vårt beste, la han til.

«Heksejakt»

President Donald Trump var raskt ute på Twitter etter nyheten, og beskrev i kjente ordelag prosessen som en heksejakt.

Samtidig fikk han støtte fra sin datter Ivanka Trump som skrev følgende:

«'...omringet av fiender og spioner som fanger og perverterer hvert eneste ord som faller fra mine lepper, eller flyter fra min penn, og dikter opp der hvor fakta feiler dem'. Thomas Jeffersons refleksjoner omkring Washington i et brev til hans datter Martha.»

«Noen ting forandrer seg aldri, pappa!»

Republikanerne holdt også en pressekonferanse etter avstemningen, og Steve Scalise påpekte nettopp det at to demokrater hadde stemt mot prosessen.

- Det er viktig å legge merke til at det ikke bare er alle republikanerne, men også to demokrater som ikke orker dette mer, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media