Vil rive «Norges styggeste bygg»

Arbeiderpartiet går nå inn for å rive 23 år gamle Galleri Oslo for å lage grønnere arealer. Frp mener forslaget ikke vil få flertall.

VIL RIVE: Galleri Oslo, som blant annet huser Bussterminalen, er et av Oslos mest utskjelte bygg. Nå går Arbeiderpartiets bystyregruppe ved Anders Røberg-Larsen inn for å rive bygget som en del av et større byutviklingsprosjekt. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
VIL RIVE: Galleri Oslo, som blant annet huser Bussterminalen, er et av Oslos mest utskjelte bygg. Nå går Arbeiderpartiets bystyregruppe ved Anders Røberg-Larsen inn for å rive bygget som en del av et større byutviklingsprosjekt. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er et stygt bygg fra en tidsepoke da man hadde andre tanker om hva området skulle være, sier Anders Røberg-Larsen i Arbeiderpartiets bystyregruppe i Oslo.

- Nå er det en trafikkørken, som ikke er tilrettelagt for mennesker.

Bygningen han snakker om er Galleri Oslo, som ligger i Schweigaards gate i Oslo.

- Man hadde helt sikkert de beste intensjoner da det ble åpnet i 1989. Den er jo ikke gammel, men det er på tide å rette opp den feilen som ble gjort.

Åpne opp elva Byutviklingskomiteen i Oslo kommune skal om kort tid behandle områdeprogrammet for utvikling av sentrum i Oslo.

Ett av punktene som skal diskuteres er hvordan man skal åpne opp rundt Akerselva nedover mot Bjørvika.

- For få til det er man nødt til å rive Galleri Oslo, og muligens Nylandsbrua også. Den ligger som et hinder mellom byens østkant og den nye delen av Oslo, sier Røberg-Larsen, som også er fraksjonsleder for byutviklingskomiteen i Oslo Bystyre.

«Menneskefiendtlig» Galleri Oslo er et av byens mest utskjelte bygg. Flere ganger har bygningen blitt kåret til en av landets styggeste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer