Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil rydde opp

Evangeliesenteret vil rydde opp i statistikkrotet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dersom tallene vi har brukt ikke stemmer, vil vi selvsagt endre på dette. Men vi har brukt tallene i god tro, sier styreleder Helge Heggeli i Evangeliesenteret.

Heggeli sier at de har brukt forsker Knut Sørsdals analyse som grunnlag for tallene. Sørsdal står bak en undersøkelse Evangeliesenteret har gjort selv. Evangeliesenteret hevder tallene for rusfrihet er langt høyere enn det som presenteres i forskerrapporten til Olav Helge Angell.

- For Evangeliesenteret er det viktig at de tallene som brukes er korrekte, sier styreleder Heggeli.

Lise og Ludvig Karlsen er ikke kjent med hvor behandlingstallene stammer fra.

- Myndighetene står helt fritt til å evaluere oss på nytt. Det er jo også forskjellige måter å måle dette på. Det er i alle fall mange som vi redder, sier Lise Karlsen.

Etter at Dagbladet konfronterte Evangeliesenteret med behandlingstallene, har de invitert Knut Sørsdal og Olav Helge Angell til møte i morgen. Senterets advokat, Robert Robertsen, som står bak innkallingen.

- Vi vil gjennomgå tallene med forskerne. Evangeliesenteret vil rette seg etter fagfolkenes konklusjon, sier Helge Heggeli.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media