Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil ryke sønder og sammen

Leder for Villmarksmessen mener framtida til TV-kjendis Kristoffer Clausen ser dårlig ut.

 BLØFFET HELE NORGE:  Kristoffer Clausen påsto at han bodde 365 dager i villmarka. Nå innrømmer han å ha vært flere uker i Sverige, bodd på hotell, og vært på kjøpesenter i Halden. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET
BLØFFET HELE NORGE: Kristoffer Clausen påsto at han bodde 365 dager i villmarka. Nå innrømmer han å ha vært flere uker i Sverige, bodd på hotell, og vært på kjøpesenter i Halden. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Årets villmarking», Kristoffer Clausen, innrømmet for Dagbladet at han ikke har tilbrakt et helt år i villmarka slik han tidligere påsto. Året ble presentert i en serie på TV 2, og i den bestselgende boka «En vill mann». Med det har Clausen lurt hele Norge trill rundt.

- Han kommer til å ryke sønder og sammen nå. Men vi kommer ikke til å ta tilbake prisen, sier Finn-Erik Bredesen, daglig leder i Villmarksmessen. Han satt i juryen som kåret Clausen til «Årets villmarking».  

Det var året i skogen som var grunnlaget for utnevnelsen. 

Prisen «Årets Villmarking» blir kåret ved at tidligere vinnere kommer med forslag til kandidater til prisen. Deretter vurderer en jury hvilken kandidat som når helt opp.

Bredesen sier at det ikke vil bli aktuelt å bruke Clausen i dette arbeidet til neste års kåring.

- Jeg synes synd på ham. Nå har han virkelig rota seg opp i det, sier han.

Bredesen hadde bare hørt positivt om Clausen.

- Å bli «Årets Villmarking» er veldig stort i Norge. Det hjelper utøverne framover. Clausens bod var uvanlig populær under Villmarksmessen, han var en umiddelbar populær person og helt fantastisk.  

Brukt mer tid enn Clausen Hans Petter Sundal er daglig leder i TMM produksjon, som har klippet og solgt TV-serien «Villmann» til TV 2.

- Dette er svært skuffende for oss. Vi føler oss lurt, sier Sundal til Dabladet.

Han mener det var helt umulig for dem å ettersøke om Clausen bløffet eller ikke.

- Dette er så dumt og pinlig. Det blir vanskelig for oss å samarbeide med ham videre, det ser jeg ingen mulighet til. Man må spille med åpne kort, sier han.

Han mener Clausen fint kunne laget en TV-serie og bok om han bare hadde vært fire til fem måneder i villmarka i stedet.

 ANGRER:  - Jeg har driti meg loddrett ut, sånn er det bare, sier Kristoffer Clausen til Dagbladet. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET
ANGRER: - Jeg har driti meg loddrett ut, sånn er det bare, sier Kristoffer Clausen til Dagbladet. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET Vis mer

- Det hadde uansett vært «salgbart» med et kortere opphold for oss. Vi har muligens brukt mer tid på dette enn han.   

I følge Sundal skal Clausen ikke ha fått penger produksjonsselskapet for serien som besto av tre TV-programmer. Clausen skal ha fått rettighetene til å bruke materialet og lage egne filmer av det selv. Hvert program er på TV 2 var 26 minutter.  

Avtale basert på tillit Clausen ble sponset med villmarksklær av Bergans under oppholdet.

- Vi ble veldig overrasket da Clausen ringte oss og fortalte dette i går kveld. Han var lei seg, sier Ronny Hammer, pressesjef i Bergans.

Han forteller at de inngikk et samarbeid med Clausen basert på tillit. Dette samarbeidet er prosjektbasert, og de har ikke sponset han til prosjekter i etterkant av dette.

- Han har ikke fått penger av oss, bare utstyr og klær. Vi visste ingenting om dette.

Hammer vil ikke si noe om hvor stor betydning Clausen har hatt for selskapet.

- Vi sponser flere utøvere, og jeg vil ikke framheve noen fremfor andre. Clausen har blitt sponset på lik linje som for eksempel Cecilie Skog.

Kommer dere til å sponse Clausen i framtida?

- Dette vil vi ta stilling til om Clausen eventuelt sender inn en ny søknad. Dette har jeg ingen formening om nå. Vi ønsker han alt godt, selv om han har gjort feil valg. Han har nok fått en lærepenge for livet.

GLISTE BREDT Clausen ble hedret på Villmarksmessa tidligere i år. Foto: Villmarksmessa
GLISTE BREDT Clausen ble hedret på Villmarksmessa tidligere i år. Foto: Villmarksmessa Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling