Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil saksøke spilltopper

Lederne i World Games Inc. har fått millionbeløp ut av selskapet. Nå vurderer aksjonærene søksmål mot det internasjonale nettverket, fordi de ikke får ut pengene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da T5PC-skandalen ble rullet opp før jul, begynte bekymrede aksjonærer i World Games Inc. (WGI) å henvende seg til advokatfirmaet Sylte, som fremmer mange av T5PC-aksjonærenes krav. Nesten 1000 personer har vært innom advokatfirmaets lukkede Internettforum siden det ble opprettet tirsdag. 25 personer har henvendt seg til Sylte med krav på til sammen 2,5 millioner kroner.

-  Vi har fått en rekke henvendelser fra personer som har problemer med å få ut pengene sine fra WGI. I løpet av neste uke vil vi avgjøre hva vi skal gjøre med kravene. Vi vurderer blant annet å sikre verdier ved å ta arrest i eiendeler overfor rettsapparatet. Det er også aktuelt med søksmål mot selskapet, sier advokat Olav Sylte.

Om det er selskapet eller lederne som skal saksøkes, er ennå ikke klart: -  Men det naturlige vil være å saksøke lederne, sier Sylte.

Millionutbytter

Verdenslederen i nettverket, Fredrikstad-mannen Tor Anders Petterøe (49), frykter ikke søksmål.

-  Kundene i World Games har ikke investert i selskapet, de har investert i et aksjespill. Da må man være beredt på å tape så vel som å vinne. Dessuten sitter jeg på samme side som dem som nå vurderer å saksøke. Jeg er selv en eier som sliter med å få ut penger fra selskapet, sier Petterøe til Dagbladet.

Petterøe og de øvrige lederne har imidlertid ikke hatt problemer med å få ut penger tidligere.  Petterøe og kona hadde til sammen en skattbar inntekt på om lag 2,5 millioner kroner i 2003.  En annen av toppene, Mads Østvang (45), sto oppført med 11,2 millioner kroner. Begge toppene sier inntektene skriver seg tilbake til WGI-utbytter.

Småaksjonærene derimot har ikke hatt det like lett. Etter det Dagbladet kjenner til, har det også tidligere vært problemer med å få ut penger fra selskapet.

Problematisk

-  Dette skyldes problemer med ulike utbetalingsløsninger selskapet har hatt, men er blitt rettet opp. Denne gang jobbes det med en langt bedre løsning, som er på plass om kort tid. Alt dette er aksjonærene blitt løpende orientert om, hevder Østvang.

-  I slike nettverk vil alltid noen få ut mer enn andre, avhengig av hvor dyktig man er til å skape et nettverk. Jeg har 100 000 aksjonærer i mitt nettverk, og har derfor hatt gode år, sier Petterøe.

Østvang mener det heller ikke nå er vanskelig å få ut penger fra selskapet. -  Det er mulig å få ut gavekort, som man kan selge til andre. Gavekortene kan brukes på nettspillene.

-  Men da går vel fortsatt ingen penger ut av selskapet?

-  Nei, men aksjonærene får jo erstattet gavesjekkene med penger. Dessuten er det fortsatt mulig med utbetalinger til aksjonærens konto.

-  Er dette kjent for de fleste aksjonærene?

-  Dette er det sendt ut informasjon om, men det er kanskje ikke alle som har fått det med seg. Det viktigste er jo å være aktiv, og tilegne seg informasjon.

-  Er det lettere å tilegne seg informasjon jo høyere man er i systemet?

-  Det er nok lettere høyere oppe, men det har jo med normal informasjonsflyt å gjøre. Men det er uansett informasjon som er tilgjengelig på nettsidene for aksjonærene.

AKSJESPILL: - Kundene i World Games har ikke investert i selskapet, de har investert i et aksjespill. Da må man være beredt på å tape så vel som å vinne, sier WGI-topp Tor Anders Petterøe (t.h.).
VERDENSLEDEREN:</B> I World Games Inc. Mads Østvang (t.v.).