Vil samarbeide med Bondevik

Jens Stoltenberg gleder seg til politiske debatter med Kjell Magne Bondevik, men vil aller helst samarbeide med landets avtroppende statsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjell Magne Bondevik ble tidligere i dag utpekt til KrFs nye parlamentariske leder. Samtidig slo sentrums-partiene fast at Bondevik er deres felles statsministerkandidat fram mot Stortings-valget høsten 2001.

Jens Stoltenberg benyttet derfor anledningen i ettermiddag til å gratulere Bondevik med tittelen «statsministerkandidat» for sentrumspartiene.

- Det vil jeg gratulere ham med. Jeg ser fram til å møte ham i debatter og aller helst til å samarbeide med ham, sier Jens Stoltenberg til NTB

Han er ikke skremt av at de tre sentrumspartiene varsler at de vil opptre som en blokk framover.

- Jeg synes det er ryddig at de prøver å samordne seg. Samtidig regner jeg med at de er tre selvstendige partier med ulike prioriteringer, sier landets påtroppende statsminister.

Han regner med at sentrumspartiene ikke vil nekte å samarbeide med en eventuell Ap-regjering om revideringen av statsbudsjettet som regjeringen fikk vedtatt med Aps støtte før jul.

- De partiene som vedtok budsjettet har også et ansvar for å søke å gjennomføre det. Revidert ble tidligere kalt Gjennomføringsmeldingen. Jeg regner med at sentrumspartiene også har denne forpliktelsen, selv om det ikke foreligger formaliserte eller forpliktende avtaler om det, sier han.

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no

FORNØYD: En strålende opplagt Jens Stoltenberg møtte pressen etter samtalene med de øvrige parlamentariske lederne.