Vil Sanke Mer Stemmer

SV og Høyre skal nå deg via mobiltelefonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: <a href="/nyheter/2005/09/09/442880.html">Ny nedtur for SV</a>

<br /><br />

Partiene har sendt ut 283 000 SMS\'er i håp om å kapre flest mulig stemmer

I går sendte SV ut 200 000 SMS og like mange e-poster med oppfordring til å stemme på Kristin Halvorsen. I dag er det Høyres tur til å sende deg deres budskap på SMS.

- Planen er å sende ut 83 000 SMS til velgere mellom 25 til 40 år, sier Høyres infosjef Karen Skjånes.

Partiene håper at de skal nå flere unge velgere ved å sende valgreklame på mobilen. SV\'s SMS har kun gått til velgere under 30 år.

- Det er få ungdommer som ser på de tradisjonelle TV-debattene, dette er en ny måte å få ut et direkte budskap til ungdommen, sier partisekretær i SV Bård Vegard Solhjell.

Har kjøpt navnelister

Både Høyre og SV har kjøpt navnelister fra Eurobate, et internettselskap som spesialiserer seg på markedsføring på mobil der de som står på navnelistene aktiv har sagt ja til å motta reklame. De andre store partiene, Krf, Sp og FrP, sender også SMS, men bare til egne medlemslister.

- Det er tre ting som er viktig nå. Det er å mobilisere, mobilisere og mobilisere. Vi satser på at medlemmene våre sender SMS\'ene videre til alle som kan tenkes å stemme Sp, sier informasjonssekretær Ragnar Kvåle.

Venstre er det eneste av de store partiene som ikke bruker SMS. I følge generalsekretæren Terje Breivik har partiet ikke vurdert denne fremgangsmåten.

- Vi bruker den tradisjonelle munn til munn- metoden der vi snakker med velgerne og vi har satset hardt på Internett-annonsering.

USA-inspirert

Det å kjøpe navnelister og sende valgreklame på SMS representerer noe nytt i den norske valgkampen.

- Norske partier har alltid stått på stands, det har vært liten tradisjon for å oppsøke velgerne direkte. Men ny teknologi gjør dette mulig, forteller valgforsker Rune Karlsen fra Institutt for samfunnsforskning.

Han tror at partiene har fått impulser om å gå direkte til velgeren fra USA. Der har det vært en større tradisjon for å oppsøke folk på døra og ringe velgerne hjemme.

GÅR NYE VEIER: Kristin Halvorsen og SV vil nå deg via mobiltelefonen.
STEMMESANKER: Per-Kristian Foss og Høyre skal sende 83 000 sms-er til potensielle velgere.