Flom i Kina:

- Vil se mer av dette

I flere dager har et kraftig uvær herjet i den kinesiske provinsen Henan. Så langt er det rapportert 25 dødsfall og 200 000 mennesker har evakuert hjemmene sine. Norsk meteorolog er redd fenomenet vil bli vanligere.

ENORME MENGDER: Mengden vann som har kommet på tre dager i provinsen Henan i Kina tilsvarer mengden som vanligvis kommer på et år. Foto: STR / AFP / NTB
ENORME MENGDER: Mengden vann som har kommet på tre dager i provinsen Henan i Kina tilsvarer mengden som vanligvis kommer på et år. Foto: STR / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Store oversvømmelser har de siste dagene rammet sentrale Kina etter den kraftigste nedbøren på 60 år.

Den norske meteorologen Charalampos Sarchosidis forteller at varmere vær kan være årsaken til til at flom forekommer hyppigere og i større skala.

- Vi må regne med å se mer av værfenomenet som den siste tiden har preget Kina og Mellom-Europa, sier han til Dagbladet.

Oversvømte T-baner

Blant annet har de enorme vannmassene skapt store problemer for sykehus og kollektivtransport i Henan-provinsen sentralt i Kina. Kinesiske medier melder om at flere sykehus har mistet strømmen og at det kraftige uværet har ført til oversvømmelser i undergrunnen til T-banen.

Uverifiserte bilder på nett viser passasjerer i en oversvømt T-banevogn i sentrum av Zhengzhou. Noen står på setene, mens andre klamrer seg til håndtakene siden vannet har nådd skulderhøyde. Samtidig viser den statlige kringkasteren CCTV bilder av vann som skyller gjennom en tom undergrunnsplattform, ifølge NTB.

For dem som oppholdt seg i undergrunnen til T-banen tirsdag ble det en kamp mellom liv og død. Mennesker som kjempet om å holde hodene over vann i håp om at hjelpen var nær, ble bildet på den dramatiske hendelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer