Vil se morderen dø på tv

OKLAHOMA CITY (Dagbladet): 16. mai henrettes Tim McVeigh som straff for den verste terrorhandlingen i USAs historie, terrorbomben som drepte 168 mennesker i Oklahoma. - Jeg vil se Tim McVeigh dø, sier et av ofrene, Dan McKinney, til Dagbladet. Det får han - på tv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var stille i 168 sekunder. Så ble navnene på alle de 168 drepte fra den verste terrorhandlingen i USAs historie lest opp. Da stillheten og talene var over, var Dan McKinney ikke i tvil: - Jeg vil se Tim McVeigh dø, sier han.

I går ble det markert at det er seks år terrorbomben ødelagte Alfred P. Murrah-bygningen totalt.

- Tim McVeigh har ødelagt mitt liv, sier McKinney, som i går hengte et svevende hjerte på kona Lindas grav i Oklahoma City National Memorial. Da den hjemmelagete bomben til McVeigh gikk av 19. april 1995 ble bygningen lagt i ruiner. I ruinene fant man 168 døde, hvorav 19 barn. Mer enn 500 personer ble alvorlig skadet og en hel nasjon fikk sjokk. Nå er bygningen erstattet med The Field of Empty Chairs - en tom stol er den enkeltes grav.

Død og frykt

Nå er Oklahoma City preget av at bombemannen skal henrettes 16. mai. LaDonna Battle frykter at ekstremister skal hevne McVeigh. Hun mistet moren og faren sin under terrorhandlingen og forteller oss at mange er urolige i Oklahoma City.

- McVeigh blir martyr for ekstremister og vi vet ikke hva de kan finne på, sier kvinnen, som slites mellom å ville se bombemannen bli henrettet eller følge Bibelens ord om at man ikke skal ta liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer