VIL REFORMERE: Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) varsler blant annet forenklinger i jordbruksavtalen, endringer i skattesystemet for å gjøre det lønnsomt å investere i landbruket og forenkling av tilsynet med landbruket. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
VIL REFORMERE: Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) varsler blant annet forenklinger i jordbruksavtalen, endringer i skattesystemet for å gjøre det lønnsomt å investere i landbruket og forenkling av tilsynet med landbruket. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Vil se på «alle former for deregulering»

Å åpne opp markedet for kjøp og salg av landbrukseiendommer står øverst på arbeidslista til landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg synes de som har en gård de ønsker å selge, skal kunne selge den på det frie markedet, på samme måte som en leilighet eller et hus, sier hun til NTB.

Å styrke bondens eiendomsrett har høy prioritet for den ferske statsråden.

Listhaug vil se på «alle former for deregulering».

Blant det som kan stå for fall, er priskontrollen, som er ment å sikre brukbar økonomi for dem som vil drive gårdsdrift.

Hun varsler også forenklinger i jordbruksavtalen, endringer i skattesystemet for å gjøre det lønnsomt å investere i landbruket og forenkling av tilsynet med landbruket.

Listhaug opplyser at hun tirsdag neste uke vil besøke Trøndelag, sammen med Frp-nestleder Per Sandberg.

Det blir det første av flere besøk til jordbruksområder for å bli kjent med næringen.

(NTB)