Vil se på høye inkassosalærer

I Sverige kan man ikke kreve mer enn 160 kroner i inkassosalær. I Norge hele 14000 kroner. Nå lover Justisdepartementet å evaluere hele ordningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag ble det kjent at Intrum Justitia mister bevillingen til å drive inkassovirksomhet, etter å ha tatt for høyt salær i rundt 3600 saker.

Senere på dagen gikk Fremskrittspartiets finanspolitiske talsperson, Ulf Leirstein, ut i Dagbladet.no å krevde en evaluering av hele inkassosystemet i Norge.

- I våre naboland har inkassobyråene mye lavere satser, og de er regulert ved lov på en måte som gjør at det er begrenset hvor mye de kan kreve. Vi ønsker å evaluere hvordan det fungerer i Sverige - for det fungerer hvert fall ikke i Norge, sa Fremskrittspartiets finanspolitiske talsperson, Ulf Leirstein, til Dagbladet.no.

Nå varsler Justisdepartementet at de kommer til å gjøre en slik gjennomgang. Mens man i Sverige har flat sats på 160 kroner per sak, kan man i Norge kreve helt opptil 14.000 kroner.

- Det er rart at det er så store forskjeller, sier statssekretær ved Justisdepartementet Terje Moland Pedersen til Dagbladet.no. Han sier de kommer til se nærmere på hele ordningen.

- Vi ønsker å se på hvordan det fungerer. Ofte blir inkassosalærene en veldig stor andel av det folk skylder. Men det er for tidlig å si hva vi kommer til å konkludere med, sier Pedersen til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer