Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil se Viggo få dommen i dag

Klokka 14.00 i dag avgjør Agder lagmannsrett straffen for Jan Helge Andersen (21) og Viggo Kristiansen (22). I salen sitter ei jente (14) som Kristiansen har innrømmet overgrep mot. Hun vil se ham bli dømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er jentas familie som bekrefter at hun selv har ønsket å være til stede den siste dagen i rettssaken mot Kristiansen. Både for å se ham, vise ham at hun har klart seg, og for å prøve å legge bak seg det som skjedde for seks år siden.

Kristiansen har innrømmet å ha forgrepet seg på henne flere ganger, og ble også dømt for dette i byretten i fjor.

- Tilståelsen kom som en utrolig lettelse for henne, sier jentas mor.

Brøt sammen

Selv tiet hun om overgrepene i flere år. Først da Jan Helge Andersen etter å ha blitt pågrepet fortalte politiet at han hadde sett Viggo misbruke ei jente før, fikk foreldrene vite om overgrepene. Seinere fortalte jenta i avhør hva som hadde skjedd.

Jenta har ikke vært i retten tidligere, men i dag ønsker hun å se Kristiansen få sin dom. For å bli ferdig.

Risikerer livsvarig

Overgrepene mot jenta er det eneste Kristiansen har innrømmet. Han nekter fortsatt å ha hatt noe å gjøre med drapene og voldtektene i Baneheia.

Aktor, førstestatsadvokat Edward Dahl, la forrige uke ned påstand om 21 års fengsel for Andersen og 21 år forvaring for Kristiansen. Dermed kan Kristiansen måtte sone resten av livet. Byretten dømte Andersen til 17 års fengsel.

Forholdet mellom de to tidligere bestekompisene har vært iskaldt under begge rettssakene. Andersen valgte å tilstå fire måneder etter drapene i Baneheia, og fortalte samtidig at Andersen var den andre gjerningsmannen. I dag avgjør lagmannsretten om Andersen fortjener mildere straff for å ha samarbeidet med politiet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!