Vil selge hjemmebrent

Hjemmebrent bør bli en trøndersk merkevare, mener Konsernbanksjefen i SpareBank 1 Midt-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • - Villj sælg heimert. Les denne saken på trøndersk!

    Konsernsjef Harald Lein i SpareBank 1 Midt-Norge lanserte i går sitt nye forslag, der han foreslår å satse på sats. Han mener hjemmebrent bør serveres for turister, for å gi en smak av det norske særpreget.

    Forslaget kom han med på Nord-Trøndelag Bondelags ledersamling på Snåsa i går. Lein sier ifølge NRK at vi bør ta lærdom av italienerne, som har sin Grappa.

    Selv er Lein fra Skogn, hvor en bonde nå planlegger whisky-produksjon. Artig og spennende, synes bankmannen, som vil gå enda lenger.

    Hvorfor ikke satse på noe trønderske bønder har kunnskap om, nemlig produksjon av sprit, spør Lein. Han mener vi må kunne servere en kopp karsk til de som vil smake en spesialitet fra Trøndelag.

    - I mange sammenhenger er heimbrent som en trøndersk nasjonaldrikk å regne. Jeg ser for meg at flere gårdbrukere kan gå sammen om produksjonen, akkurat som det satses på andre nisjeprodukter, sier Lein.

<B>HJEMMEBRENTAPPARAT:</B> Fortsatt mest dypt nede i de tusen, trønderske kjellere.