Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- VIL SELGE MEST MULIG

«Min fordel er at jeg har sansen for det kommersielle» Trine Rein Trine Rein er over oss igjen. Sist solgte hun til sammen 600 000 eksemplarer av plata «Finders Keepers» i Norge og Japan. Nå gir hun folket «Beneath my skin». Og Trine våser ikke når hun sier at «jeg vil selge mest mulig plater, det er levebrødet mitt».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har 45 minutter med Trine hos plateselskapet i Oslo. Et filmteam står i døra og tar imot. De skal følge Rein i seks måneder for å lage en dokumentar om stjerna fra Nesodden. Aftenposten er akkurat ferdig med sitt intervju, Trine tripper over gulvet i en glinsende lyseblå jakke på vei inn til kostymeskift i anledning Dagbladet. Make up-artisten fra Danmark er hakk i høye hæler, bevæpnet med mascara, Q-tips, og leppestifter.

Trine kommer med høyt hår, vi setter oss med lavt.

- Hvor viktig er image for deg?

- På det første albumet «Finders Keepers» følte jeg det kun var jeg som var opptatt av image og at det skulle gjennomføres. Jeg føler at image er veldig viktig. For når du blir fokusert mye i media bør du bestemme deg for hvilket inntrykk du skal gi utad.

- Hva slags inntrykk er du ute etter å gi?

- Jeg vil gi et utrykk som står i forhold til hvilken musikk jeg spiller, jeg vil ikke late som om jeg er noe og så lage en annen type musikk. Men jeg er jo veldig meg selv midt oppe i det hele, så jeg har vel kanskje trukket ut sider av meg selv som jeg ønsker å selge, da. Det er veldig viktig å følge opp musikk med image.

- Hvor langt er du villig til å gå for å bli megasvær? Hvis et plateselskap i USA sier: «Trine Rein har et potensiale, men hun må strippe av seg klærne og bli mer dampende erotisk,» er du villig til å bli med på det?

- Nei, jeg må jo finne meg selv midt oppe i det hele, men samtidig handler det om å kunne inngå et kompromiss. Min fordel er at jeg har sansen for det kommersielle, det er en evne som plateselskapet EMI i hvert fall setter stor pris på. Men jeg vil ikke la meg utnytte, jeg sier veldig ifra hvis de for eksempel vil prøve å kle av meg.

- Så du er ikke ute etter å kroppe deg mer enn nødvendig?

- Nei, ikke i det hele tatt. Jeg er ikke så veldig flink til å vise fram kroppen min, faktisk, jeg går i store jakker og svarte klær. Jeg vet godt hvor grensen går for min egen smak, hvor jeg føler meg vel og uvel.

- Hvor langt tror du artisten Trine Rein kan komme?

- Jeg er veldig nøktern egentlig, men som en sånn naiv drøm, så er det å slå igjennom i hele verden. Forrige gang fikk jeg oppfylt drømmen min, kjempesuksess i Norge og til og med i Japan. Målet mitt nå er derfor først og fremst å gjøre suksess i Norge og Japan, hvor jeg allerede har gjort det en gang før. Så vil jeg komme videre, utvikle meg som artist og jeg håper at folk fortsatt godtar meg som den ikke nye, men etter mitt syn bedre artisten jeg er.

- Hva er ambisjonene dine med «Beneath my skin»?

- Å selge så mye som mulig, toppe salget fra forrige gang. Jeg ønsker å åpne flere territorier. Håper å få et godt salgstall denne gangen også, så jeg kan leve som artist videre også.

- Salgstall er viktig for deg?

- Det er klart det, det er et levebrød.

- Suksessen din, har du tatt nevneverdig skade på sjela di av den?

- Nevneverdig? Nei, jeg vil ikke si at jeg har tatt skade i det hele tatt.

- Noe helt annet, er du forsatt politisk aktiv i Unge Høyre?

- Nei, jeg er forsatt medlem, men veldig inaktivt og passiv.

- Du vil ikke bruke karrieren din til å få opp medlemstallet til Nesodden UH?

- Nei, det vil jeg ikke, jeg vil gjerne selge plater til folk som stemmer SV, RV og alt mulig ellers også.

- Kristelig Folkeparti også?

- Ja, gjerne.

- Hva er forskjellen på «Beneath my skin» og «Finders Keepers»?

- Med den nye plata ønsker jeg først og fremst å vise folk hvor jeg står musikalsk, hvor jeg har kommet hen i min utvikling som artist og vokalist. Det føler jeg at jeg langt på vei har klart i forhold til «Finders Keepers», nå har jeg funnet en nisje, en nisje som er meg.

- Hvem har laget denne nisjen, bestemmer du eller er det bare plateselskapet og folka rundt deg?

- Det er jo et samarbeid hele veien. Poul Bruun hos EMI Medley i Danmark har jo skaffet meg så å si alle låtene her. Han skal ha stor ære for det, men jeg har jo vetorett i den sammenhengen hvor vi velger ut låter.

- Hvor befinner du deg hen som artist, en link til Mariah Carey og Whitney Houston, eller i Bonnie Tyler-ligaen?

- For publikum, tenker du på? Jeg tror jeg ligger et sted midt imellom. Du nevner to ekstremiteter hvor jeg ønsker å befinne meg et sted midt imellom, liksom. -Til slutt, hva synes du om Michael Bolton? -Du, vet du hva, det er et veldig godt spørsmål, det har jeg akkurat tenkt veldig mye på. Vi var akkurat på Kvitfjell i påsken og der spilte de over høyttaleranlegget "The best of Michael Bolton" hele dagen. Jeg satt og hørte på ham og tenkte: Hva har egentlig folk imot ham, han synger jo fantastisk. For å si det rett ut, jeg tror han kan få en renessanse. Nå har vi fått den tekno- og ravebølgen over oss i fullt monn, og det er jo absolutt ikke melodiøst. Midt oppe i det hele kommer han inn og jeg synes han er bra, sier Trine Rein, turneklar til høsten med Svein Dag Hauge som kapellmester.