Vil selge nyre til lotterivinner

Mange personer har meldt sin interesse etter at lotterimillionær Mick Taylor (26) gikk ut og sa at han mer enn gjerne ville bytte formuen sin mot en ny nyre. Dette til tross for at slike salg er forbudt i Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Briten Mick Taylor vant 4,1 millioner pund - vel 53 millioner kroner - i det nasjonale lotteriet. Han har lidd av en nyresykdom siden han var 11 år gammel, og har vært gjennom to mislykkede transplantasjoner. Etter å ha vunnet i lotteriet sa Taylor at han ville bytte pengene mot en ny nyre hvis han kunne, og siden har ikke telefonene stått, ifølge Associated Press. Folk ringer og tilbyr seg å gi fra seg en nyre mot en andel av Taylors formue.

Nick Turkentine i den nasjonale stiftelsen for nyreforskning i Storbritannia sier det er forferdelig at folk driver forretninger med menneskelige organer. Ifølge Turkentine må innringerne ha misforstått Taylors utsagn.

Taylor selv har sagt at han ikke er interessert i å bite på noen av tilbudene han har fått, og at han vil vente i donasjonskøen. Den unge mannen har også bestemt seg for å gi noe av premien sin til sykehuset som behandler ham.