Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil selge skrekk-historien

Britiske medier står klar med bud på over 30 millioner kroner for å kjøpe Josef Fritzls historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Mannen som holdt sin egen datter som sexslave i 24 år - og fikk sju barn med henne - har nå engasjert en egen advokat for å forhandle honorarer for sin egen livshistorie.

Det er avisa «Østerreich» som rapporterer at skrekkpappaen nå forsøker å komme seg ut av sitt økonomiske uføre.


Etter at han ble avslørt og anholdt den 27. april i år, har driften av de fire eiendommene hans gått dårlig.

Leieboerne i Ybbstrasse 40, der Fritzl hadde sin skrekk-kjeller, har flyttet ut. Ingen av dem ønsket lenger å bo på den belastede adressen.

Pantsatt eiendom

Men nå vil Josef Fritzl slå mynt på sin egen historie. Han mener at det må være mulig å finne beboere som nettopp synes at eiendommens forhistorie gjør huset attraktivt. Foreløpig har ikke Fritzl og den nye rådgiveren hans tatt stilling til om Ybbstrasse på sikt skal selges.

Bankene har likevel så stor pant i huset at det ikke vil bli penger igjen når gjelda er dekket inn.

Nå bekrefter en av Fritzls rådgivere overfor avisa «Østerreich» at det føres forhandlinger med utenlandske medier. Det høyeste budet som allerede foreligger, skal være på hele fire millioner euro - eller 32 millioner kroner.

SKREKK-KJELLEREN: Her holdt Josef Fritzl sin datter og flere barn fanget. Foto: Scanpix/Afp
SKREKK-KJELLEREN: Her holdt Josef Fritzl sin datter og flere barn fanget. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

- «Alle» tjener penger på denne historien. Hvorfor skulle ikke Fritzl selv også gjøre det, spør rådgiveren.

Rudolf Mayer, som skal forsvare Josef Fritzl når saken mot ham kommer opp for retten mot slutten av året, sier at han ikke vet noe om klientens bok-planer.

Vil stoppe faren

Hvis Fritzl skriver bok, må han regne med at datteren Elisabeth (42) kommer til å gå langt for å få stoppet prosjektet. Gjennom sine advokater har hun gitt uttrykk for at hun vil kjempe med nebb og klør mot at nye, intime avsløringer fra de 24 åra i farens vold skal slippe ut.

Heller ikke Rosemarie, Josefs ektefelle gjennom over 50 år, ønsker at han skal skrive eller publisere. Hun mener at mannen allerede har gjort mer enn nok skade mot sin egen familie.

Skulle Josef Fritzl få kontrakt - og en kjempeinntekt - på å skrive om sine egne forbrytelser, kan han ikke regne med å selv få glede av pengene. Disse vil bli beslaglagt av myndighetene - og i sin helhet bli brukt til å betale de skadelidende familiemedlemmene hans erstatning for tort og svie.

image: Vil selge skrekk-historien
VIL FORTELLE: Fritzl ønsker seg penger både for livhistorien og for huset i Amstetten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!