Vil selge statsborgerskap for 5,5 millioner kroner

Malta håper dette vil hjelpe dem ut av finanskrisen.

VIL SELGE PASS: Har du 5,5 millioner kroner til overs, kan du kanskje i framtida kjøpe statsborgerskap på Malta. Foto: Maltesiske myndigheter.
VIL SELGE PASS: Har du 5,5 millioner kroner til overs, kan du kanskje i framtida kjøpe statsborgerskap på Malta. Foto: Maltesiske myndigheter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge CNN har regjeringen på Malta kommet med forslag om en ordning som innebærer å selge statsborgerskap til utlendinger for 650 000 euro, eller rundt 5,5 millioner norske kroner.

Forslaget har mottatt kritikk både i Malta og i andre EU-land, noe som har fått regjeringen til å avvente introduksjonen av loven og ført til en ny gjennomgang av kravene.

- Ordningen med salg av statsborgerskap som er vedtatt av den maltesiske regjeringen de siste ukene, virker som et klart misbruk av EU-medlemskapet og Schengen-reglene, sier Joseph Daul i Det europeiske folkepartiet.

Malta fortsetter på sin side å støtte forslaget, som er sagt å rette seg mot velstående individer kun for å hjelpe den dårlige økonomien i landet. Kurt Farrugia, pressetalsmann i den maltesiske regjeringen sier til CNN at denne ordningen vil gjøre det lett å kjøpe seg statsborgerskap på øya.

- Det vil ikke være et over-disk-salg av statsborgerskap. Søkere vil måtte gå gjennom en grundig prosess, sier Farrugia.

Vil gi stor frihet Ifølge CNN vil dette forslaget gi innehaverne av et maltesisk pass stor frihet. I motsetning til andre land i EU må for eksempel ikke de som søker om statsborgerskap, måtte ha bodd på Malta før de søker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer