Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil sende Assange til ambassade i Sverige

Ecuador vurderer å flytte WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange fra ambassaden i London til ambassaden i Stockholm.

TIL SVERIGE:  Myndighetene i Ecuador vurderer å sende Julian Assange fra ambassaden i London til Stockholm. Foto: REUTERS/Chris Helgren
TIL SVERIGE: Myndighetene i Ecuador vurderer å sende Julian Assange fra ambassaden i London til Stockholm. Foto: REUTERS/Chris Helgren Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Quito (NTB-AFP): Der kan Assange fortsatt være under Ecuadors beskyttelse samtidig som begjæringen fra det svenske rettssystemet om å avhøre Assange, tilgodeses, sier utenriksminister Ricardo Patiño.

Assange har siden juni oppholdt seg i Ecuadors London-ambassade, og har blitt innvilget diplomatisk asyl i landet. Men han tør ikke forlate ambassaden av frykt for å bli arrestert av britisk politi og utlevert til Sverige. Assange hevder at svenske myndigheter kan utlevere ham videre til USA, der han kan bli stilt for retten for å ha lekket store mengder amerikanske ambassadedokumenter.

Svenske myndigheter har avvist muligheten for å avhøre Assange, som er mistenkt for seksuelle overgrep mot to svenske kvinner, i London. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media