Vil sende åtte barn vekk fra polygamisekten

14-åring er sektlederens «kone».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Barnevernsmyndighetene i Texas gikk tirsdag inn for å flytte åtte barn fra polygamisekten Fundamentale Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige. Det foreslås at barna blir plassert i fosterhjem, skriver CNN.

Bakgrunnen for at barnevernet griper inn, er at barnas mødre har nektet å begrense barnas kontakt med menn som blir mistenkt for å være innblandet i ekteskap med mindreårige.

Samtidig blir 32 saker som er åpnet mot familier i sekten henlagt.

- Er truet

Myndighetene har etterforsket sekten fra da 460 jenter tatt fra sektens område i Eldorado i Texas, etter anklager om tvangsekteskap og overgrep. I juni kunne imidlertid barna få komme hjem igjen etter en dom i Høyesterett.

Etter dette ble mødrene til jenter mellom 10 og 17 år spurt av barnevernet om å signere såkalte sikkerhetsplaner for å beskytte jentene mot seksuelt misbruk.

- For barn som lever i hjem med en mann som har giftet seg med mindreårige jenter, eller en far som har sagt seg enig i et arrangert ekteskap for en datter, inkluderer sikkerhetsplanene en forutsetning om å holde barna borte fra en slik mann. For de åtte barna har mødrene nektet å signere disse sikkerhetsplanene, sier barnevernstjenesten i en uttalelse.

De åtte barna er seks jenter og to gutter, som er mellom fem og 17 år gamle.

VIL TA UT ÅTTE BARN: Barnevernet i Texas mener det er fare for åtte barn etter at mødrene deres har nektet å skrive under på en erklæring om at de skal holde dem unna utpekte menn. Foto: SCANPIX
VIL TA UT ÅTTE BARN: Barnevernet i Texas mener det er fare for åtte barn etter at mødrene deres har nektet å skrive under på en erklæring om at de skal holde dem unna utpekte menn. Foto: SCANPIX Vis mer

I slutten av september er det planlagt en høring for å bestemme om de åtte barna vil bli plassert i fosterhjem.

- Da skal vi presentere beviser som vi mener viser at disse barna fortsatt er truet, sier talsmann for barnevernet Marleigh Meisner.

14-åring sektlederens «kone»

Polygamisekten blir ledet av den fengslede lederen Warren Jeffs. I slutten av juli ble fem menn fra sekten siktet for seksuelt misbruk, blant dem Jeffs.

Minst ett av barna som det foreslås skal tas ut av familien, skal ha inngått et såkalt spirituelt ekteskap med sektlederen Jeffs, noe som kommer fram av sektens egne dokumenter.

Jenta er nå 14 år, og var 12 år gammel da hun skal ha sagt seg villig til å «gifte seg med» sektlederen i en seremoni.

Vil sende åtte barn vekk fra polygamisekten
BOR I TEMPEL: Hele sekten lever isolert i dette bygget.
SEKTLEDER: Warren Jeffs sitter for tiden fengslet, og er i tillegg nylig siktet for seksuelt misbruk. Han skal ha hatt flere såkalte spirituelle koner, flere mindreårige.