Elg-krigen med Canada

Vil sende delegasjon til Canada for fredssamtaler

Er slaget tapt for Storelgen? Pengene strømmer inn til kanadiske Mac the Moose. I løpet av kort tid kan den norske verdensrekorden ryke.

TAPERNE?: Det ser mørkt ut for Storelgens framtid som verdensrekordholder. Nå ønsker Stor-Elvdal kommune å sende en delegasjon til Moose Jaw i Canada for å se på mulighetene til et elg-forlik. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
TAPERNE?: Det ser mørkt ut for Storelgens framtid som verdensrekordholder. Nå ønsker Stor-Elvdal kommune å sende en delegasjon til Moose Jaw i Canada for å se på mulighetene til et elg-forlik. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Nå kan den norske verdensrekorden i høyest elg igjen havne i Canada, og det kan skje om kort tid. En oppsummering av denne absurde verdensnyheten (sist omtalt i Washington Post) kan formuleres slik:

Kanadierne markerer revirMac the Moose skal få høyere gevirNå mister Storelgen verdensrekordenTil den kanadiske hordenVil elg-freden senke segLangs Østerdalens riksveiOm norske forhandlinger fører framSlik at elgene kan måles likedan

Nå vurderer Stor-Elvdal kommune å sende varaordfører Linda Otnes Henriksen til Mac the Mooses hjemsted, småbyen Moose Jaw i Canada, for å innlede fredsforhandlinger i konflikten som har preget nyhetsbildet verden over i de siste ukene.

- Vi har kontaktet ordfører Frasier Tolmie i Moose Jaw for å se nærmere på muligheten for å innlede en dialog om å bygge elgene like høye, slik at vi kan dele på å ha verdensrekorden, sier Otnes Henriksen på telefon.

Ikke svar

Storelgen måler en halv meter høyere enn dens kanadiske rival. Mac the Moose hadde rekorden i verdens høyeste elg i 31 år, men i 2015 kom stål- og betong-elgen i skyggen av en sølvskimrende, kinesisk innvandrer til Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer