Vil senke båter med flyktninger

- Vi skal ikke drepe dem, men kaste ut noen livbåter som de kan komme seg hjem igjen med, sier britisk partileder.

HAVSNØD:  13 cubanske båtflyktinger ble plukket opp midt i Mexico-gulfen fra denne lille båten av det norske gasskipet Berge Danuta som tilhører rederiet BW Gas ASA i 2008. De hadde satt kurs fra Cuba til Florida, men var langt ute av kurs da de ble reddet.
Foto: Mannskapet,  Berge Danuta
HAVSNØD: 13 cubanske båtflyktinger ble plukket opp midt i Mexico-gulfen fra denne lille båten av det norske gasskipet Berge Danuta som tilhører rederiet BW Gas ASA i 2008. De hadde satt kurs fra Cuba til Florida, men var langt ute av kurs da de ble reddet. Foto: Mannskapet, Berge Danuta Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Nick Griffin, leder av det høyreradikale britiske partiet British National Party, har sett seg lei på at det stadig kommer afrikanske flyktninger via båtveien til Europa.

- Den eneste måten å stoppe masseinnvandringen til Europa, er å senke båtene med flyktninger før de legger til land, sa Nick Griffin til BBC i TV-programmet The Record Europe i går.

Utfordrer EUGriffin, som er kommende EU-parlamentariker, mener EU bør senke disse båtene.

BBCs journalist reagerte med å si at Den europeiske union ikke har for vane å drepe folk på sjøen.- Jeg mener ikke at vi skal drepe dem. Vi kan kaste ut noen livbåter som de kan komme seg hjem igjen med, svarte Griffin.

Han mener denne framgangsmåten vil redde liv i det lange løp.

Vil stenge grensene- Innvandrere kommer i båter som ikke tåler overfarten over Atlanteren, og mange drukner underveis. Hvis vi lar dem forstå at ingen under noen omstendigheter får slippe inn i EU, vil de til slutt la være å komme, sa han, og la til:

- Før eller senere må vi stenge grensene til Europa, ellers blir vi oversvømt av den tredje verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer