Vil sette en stopper for falsk nakenfotograf

Tidligere leder av modellbyrå advarer unge jenter mot å la seg lure.

MÅ STOPPES: Benjamin Hefner, tidligere daglig leder i SD Models i Oslo, advarer unge jenter om å la seg lure av en falsk nakenfotograf. Foto: Privat
MÅ STOPPES: Benjamin Hefner, tidligere daglig leder i SD Models i Oslo, advarer unge jenter om å la seg lure av en falsk nakenfotograf. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Benjamin Hefner (28), tidligere daglig leder av modellbyrået SD Models i Oslo, stiller seg bak Angelica Steen og andre jenter som har stått fram i Dagbladet og fortalt at de har blitt lurt av en 24 år gammel fotograf fra Oslo som utgir seg for å representere magasiner som Vi Menn og kjente modellbyråer.

- Må stoppes - Noen må reagere og sette en stopper for dette. Mannen har det gående i flere år, og har også blitt politianmeldt flere ganger, uten at noe har skjedd, sier Hefner, som nå har opprettet en åpen medlemsgruppe på Facebook under navnet «Advarer mot falsk nakenfotograf».

I skrivende stund har gruppa 270 medlemmer, og antallet stiger stadig.

- Unge jenter Selv har Benjamin Hefner trukket seg ut av modellbransjen, og begynt som dalig leder for en klesforretning, men han er opprørt på vegne av de mange unge jentene som stadig lar seg lure av fotografen, og som angrer bittert i ettertid.

- Vi snakker om svært unge jenter også, helt ned i 15-16 års alderen, sier Hefner.

Han kjenner flere jenter som nå vurderer å politianmelde 24-åringen for én eller flere episoder, men sier mange av dem kvier seg for å kontakte politiet.

- Det er jo litt pikant, dette, og mange er redde for konsekvensene, sier han.

Pågrepet i dag? I formiddag ble en modellfotograf pågrepet for legemsbeskadigelse etter at to unge jenter ble kjørt i ambulanse til legevakta i Oslo.

Etter det Dagbladet erfarer, er gjerningsmannen samme person som Hefner og andre betegner som «den falske nakenfotografen»

SJOKKERT: Flere jenter skal ha blitt trakassert og truet av fotografen, deriblant Angelica Steen, som sto fram i Dagbladet tidligere i år. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET.
SJOKKERT: Flere jenter skal ha blitt trakassert og truet av fotografen, deriblant Angelica Steen, som sto fram i Dagbladet tidligere i år. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET. Vis mer

- Jentene har opplyst at de er blitt banket opp, mens fotografen sier at det er han som ble angrepet. De fornærmede er kjørt legevakta, mens fotografen er pågrepet siktet for legemsbeskadigelse, sier politiets innsatsleder Tore Barstad til Aftenposten.no.

Hyl og bråk Politi og ambulanse fikk melding om hyl og kraftig bråk fra en leilighet i Kirkeveien klokka ti. De var raskt på stedet, og 24-åringen ble pågrepet og kjørt i arrest.

Dagbladet var i kontakt med operasjonssentralen ved Oslo politidistrikt i kveld, men ingen der kunne bekrefte, eller avkrefte, om den pågrepne 24-åringen er den såkalte «falske nakenfotografen».

Ved Majorstua politistasjon, som har saken, var ingen tilgjengelige for kommentar i kveld.

IRRITERT: Beate Grøgård, eier av modellbyrået Show Models, sier 24-åringen flere ganger har utgitt seg for å være daglig leder og fotograf i hennes firma. Foto: NINA HANSEN/Dagbladet
IRRITERT: Beate Grøgård, eier av modellbyrået Show Models, sier 24-åringen flere ganger har utgitt seg for å være daglig leder og fotograf i hennes firma. Foto: NINA HANSEN/Dagbladet Vis mer