Corona

Vil sette Erna i saksa

Rødt og SV vil ha Erna Solbergs mulige grunnlovsbrudd inn til behandling i Kontrollkomiteen. Nå er det bevegelse blant resten av venstresida etter at en «lite ydmyk» statsminister gjestet Stortinget.

RISIKERER KOMITÉRUNDE: Det er bevegelse på venstresida rundt spørsmål om Koronakommisjonens kritikk av Erna Solberg skal ende i kontroll- og konstitusjonskomiteen. Foto Kristin Svorte / Dagbladet
RISIKERER KOMITÉRUNDE: Det er bevegelse på venstresida rundt spørsmål om Koronakommisjonens kritikk av Erna Solberg skal ende i kontroll- og konstitusjonskomiteen. Foto Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet skrev i helga om tausheten fra Statsministerens kontor (SMK) rundt det mulige grunnlovsbruddet 12. mars 2020.

Da «de strengeste tiltakene i fredstid» ble innført i fjor, var det Helsedirektoratet, ikke regjeringen, som fattet beslutningen.

Dette er trolig i strid med Grunnloven.

Erna Solberg har ikke, etter gjentatte forsøk, gitt Dagbladet noe svar på om hun visste dette, og Koronakommisjonen refset også hennes ledelse på dette punktet.

- Lite ydmyk Erna

Dagbladet er kjent med at flere partier i opposisjonen på Stortinget nå vurderer å ta kommisjonens rapport inn til behandling i Kontroll- og konstitisjonskomiteen.

- Når statsministeren ikke vil svare på pressens spørsmål om hvorvidt avgjørelsen ble gjort i strid med Grunnloven, så understreker det behovet for at Stortinget går grundig inn i saken, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Rødt fremmet forslaget om å komitébehandle rapporten umiddelbart etter at den ble lagt fram. SV ga raskt sin støtte, men det var lite bevegelse fra venstresida ellers.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer