Vil sette fotlenke på voldsmenn

Ap vil at ofrene skal bli varslet når den dømte nærmer seg.

VIL FLYTTE BYRDEN: Arbeiderpartiet foreslår i sitt nye program at voldsdømte skal bære fotlenke som utløses dersom de bryter besøksforbudet. Politisk rådgvier Hadia Tajik sitter i programkomitéen og svarer deg i nettmøte i dag kl. 10.30. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
VIL FLYTTE BYRDEN: Arbeiderpartiet foreslår i sitt nye program at voldsdømte skal bære fotlenke som utløses dersom de bryter besøksforbudet. Politisk rådgvier Hadia Tajik sitter i programkomitéen og svarer deg i nettmøte i dag kl. 10.30. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Går alt etter planen kan fotlenkene tas i bruk allerede i 2009 på det som kan være så mange som tusen norske menn.

Dette er bare et av forslagene Pedersen kommer med når hun i morgen legger fram nytt forslag til program for Arbeiderpartiet.

- Vi vil at folk som dømmes for vold i nære relasjoner, skal bære fotbøyle. Det betyr at vi vil voldsofferet skal få slippe og gå med alarm, og heller gi den som er ansvarlig for volden den byrden, sier Helga Pedersen til Dagbladet.

940 brudd i fjorHadia Tajik er politisk rådgiver i Justisdepartementet og sitter i programkomitéen til Ap. Hun har vært aktiv i utformingen av en egen pakke for voldsofre. Der er fotlenke for menn dømt for vold i nære relasjoner en del av tiltakspakken.

En fotlenke kan bare idømmes hvis det er brudd på besøksforbud. I 2007 var det 940 slike brudd. Dermed kan det, på det meste, være snakk om tusen menn som må gå med alarm på foten.

Den domfelte vil da bære en fotbøyle eller lenke med GPS-mottaker koblet til en sender, som må lades opp hver dag. Alarmen går når vedkommende beveger seg innenfor det området hvor han har besøksforbud eller når batteriene lades ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer