Vil sette inn tiltak mot butikk- og kioskran

I løpet av årets første tre måneder ble 168 kiosker og butikker ranet.

TO OM DAGEN: En mann bevæpnet med to våpen forsøkte 27. februar å rane en MIX-kiosk på Eidsvoll, men overga seg til politiet som kom tilstede underveis i ranet.
Foto: Dan Åsen Hansen / SCANPIX
TO OM DAGEN: En mann bevæpnet med to våpen forsøkte 27. februar å rane en MIX-kiosk på Eidsvoll, men overga seg til politiet som kom tilstede underveis i ranet. Foto: Dan Åsen Hansen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I løpet av årets første tre måneder ble 168 kiosker og butikker ranet. Det gir et snitt på to hver dag, noe som er en dobling fra i fjor.

Siden oktober i fjor har hele bransjen merket en markant økning i ran, og det er spesielt frittliggende kiosker som er mest utsatt.

Regjeringen ønsker nå å sette inn tiltak som blant annet innebærer muligheten til å forby enkelte bedrifter å la ansatte jobbe alene, men det møter motstand fra bransjen, skriver Aftenposten.

- Vi ønsker ikke at myndighetene skal forby alenearbeid. Da blir mange kiosker lagt ned. Tenk på arbeidsplassene som forsvinner, sier administrerende direktør Magnus Reitan i Reitan Servicehandel.

Han understreker at de hele tiden jobber aktivt med ranssikring, og at bransjen har innført flere sikkerhetstiltak.

Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) synes reaksjonen er underlig.

- Litt underlig at arbeidsgiverne går imot dette, når de samtidig er enige i at problemet med ran av alenearbeidere øker, sier han.

Forslaget til endringer i arbeidsmiljøloven gjelder alle bransjer, også transportsektoren, som også er ransutsatt. Loven vil ikke innebære et generelt forbud mot alenearbeid, men et virkemiddel som Arbeidstilsynet kan ta i bruk for å sikre at lovens intensjon blir fulgt opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer