Rekordpølse:

Vil sette pølse-rekord

- Det er lengden som teller, ikke tykkelsen.

VERDENS LENGSTE? Ifølge Dlman Ahmed har de nå fått verdens lengste pølse på menyen sin. Foto: Brygga Pizza og Grill
VERDENS LENGSTE? Ifølge Dlman Ahmed har de nå fått verdens lengste pølse på menyen sin. Foto: Brygga Pizza og Grill Vis mer
Publisert

Gatekjøkkenet Brygga Pizza og Grill i Tønsberg sikter høyt i matveien. Nå har de satt i gang salg av «verdens lengste pølser».

Daglig leder Dlman Ahmed forteller at pølsa deres er på godt over en halv meter, og han tror én vil være nok til å mette de fleste.

- Pølsa vår er 60 centimeter lang, med normal tykkelse. Det er som en kjempelang wienerpølse. I Guinness rekordbok står det at den lengste pølsa som er servert før, er på 40,64 centimeter. Bare to tredjedeler av pølsa vår.

Han er klar på at de mener det er lengden som gjelder, ikke tykkelsen, når det kommer til pølsespising.

FAST PÅ MENYEN: Dlman Ahmed sier at pølsa er på menyen deres, og kan kjøpes når man måtte ønske det. Foto: Brygga Pizza og Grill
FAST PÅ MENYEN: Dlman Ahmed sier at pølsa er på menyen deres, og kan kjøpes når man måtte ønske det. Foto: Brygga Pizza og Grill Vis mer

Ahmed sier at han har sett lengre pølser på YouTube og andre steder, men at de ansatte på Brygga Pizza og Grill ikke har funnet noen restauranter som har like lange pølser som dem på menyen.

Tønsbergs Blad var først ute med å omtale saken.

- Blir mett av én

Videre forteller Ahmed at pølsa de serverer er laget av kylling og kalkun. De begynte å selge det 60 centimeter lange beistet på fredag og han avslører at den allerede er populær.

- Vi har allerede solgt tolv av pølsene på noen dager. Det er fint, for du blir mett av én pølse til lunsjen, til bare 69 kroner.

Er du lei av at pizzarestene du varmer opp ikke blir helt optimale, og at bunnen ikke blir sprø? Da bør du ta en titt på dette tipset. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Ahmed forteller at de ble oppsøkt av flere kunder på lørdag, som spesifikt spurte etter den nye retten deres.

- Pølsene ser ut som lange wienerpølser, men er noe tykkere enn de du får kjøpt på bensinstasjonen og i butikkene. Vi lager også helt egne brød.

Egen pølseavtale

Den daglige lederen sier at han har gjort en avtale med fabrikken som lager pølsa om at det bare er Brygga Pizza og Grill som kan selge den spesielle matretten.

Ahmed sier de flere ganger har laget spektakulære matretter, som blant annet burgere til 990 gram og rullekebaber som måler over tre meter.

- Vi ser det har fungert veldig godt, så nå valgte vi å prøve en lang pølse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer