- Vil sette Siv Jensen i forvaring hvis jeg blir statsminister

Krekars advokat hardt ut mot Frp.

-USAKLIG:  Mullah Krekars forsvarer Brynja Meling tror aldri Siv Jensen vil klare å sette Krekar i forvaring. Bildet er fra fengslingsmøte i 2003. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
-USAKLIG: Mullah Krekars forsvarer Brynja Meling tror aldri Siv Jensen vil klare å sette Krekar i forvaring. Bildet er fra fengslingsmøte i 2003. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): - Hvis jeg blir statsminister i Norge, vil jeg sørge for at Siv Jensen blir satt i forvaring, sier mullah Krekars forsvarer Brynjar Meling i et intervju med Aftenbladet.no.

Utspillet kommer etter at Siv Jensen i en tale under Fremskrittspartiets valgkampleir i Bø i Telemark lovet at det første de skal gjøre dersom de får regjeringsmakt etter høstens valg er å få mullah Krekar i forvaring.

Forsvareren utdyper det på følgende måte overfor Dagbladet.no.

- Det var en fryktelig usaklig kommentar fra undertegnede - like usaklig som hennes. Jeg tenkte å møte Siv Jensen på hennes usaklige og populistiske nivå. Hun kaster bare blår i øyene på velgerne ved å si at hun skal sette mullah Krekar i forvaring. Forvaring uten lov og dom er både grunnlovsstridig og i strid med Den europeiske menneskerettighets- kommisjonen. Hvis hun virkelig tror at hun skal få til dette så er hun enten dum eller så snakker hun mot bedre viten, sier han.

Fortsatt på GrønlandEttersom det er fare for Krekars liv hvis han blir sendt tilbake til Nord-Irak nå, bor han fortsatt på Grønland i Oslo sammen med kona si. Jensen mener situasjonen bidrar til å gjøre Norge til en «fristat for mulige terrorister».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer