Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil si opp alle ansatte i kommunen

Rådmannen i Flakstad kommune i Lofoten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Budsjettet i Flakstad kommune er kommet ut med blodrøde tall. Rådmann Egil Heitmann mener kuren er å si opp alle kommunens ansatte.

140 ansatte i Flakstad kommune i Lofoten står i fare for å miste jobben. I 2007 fikk kommunen et underskudd på 4,2 millioner kroner. Kommunens rådmann, Egil Heitmann, mener løsningen på budsjettkrisen er å si opp alle kommuneansatte.

-Vi vil bruke masseoppsigelser for å dimensjonere opp organisasjonen på nytt igjen, og hjemler det i arbeidsmiljølovens paragraf 15, sier Heitmann til NRK.

Rådmannen mener kommunestaben må reduseres med ti årsverk for å imøtekomme de økonomiske utfordringene framover, da spesielt lønnsoppgjøret med påfølgende pensjonsberegning i 2008. Heitmann mener rundt 10 prosent av driftsbudsjettet må justeres.

Rådmannen får støtte fra Flakstads ordfører Stein Iversen.

-Når du har et budsjett som skal ned med 10-12 prosent, så skjønner vi at det ikke går an å spare på frimerker og binderser, sier han til NRK.

Forslaget om å si opp alle ansatte skal behandles av kommunepolitikerne 8. april.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media