Vil si unnskyld til offeret

Det var ikke rasisme, fastholder 18-åring i Namsos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 18 år gamle mannen som er siktet for vold mot en syrisk flyktning i Namsos, vil si unnskyld til offeret, opplyser hans advokat.

 - Siktede ønsker å be fornærmede om unnskyldning for det som skjedde, men han er helt klar på at det ikke var noen rasisme involvert, sier 18-åringens advokat, Christian Wiig, til Namdalsavisa.

En video som viser vold mot en 19 år gammel syrisk flyktning i Namsos ble spredt på sosiale medier sist uke.

Den fornærmede blir tatt nakkegrep på og tvunget i kne, før én av de siktede slår ham i bakhodet slik at ansiktet treffer asfalten.

Offeret har uttalt at han tror volden, som skjedde 5. juli, var motivert av rasisme. Til Namdalsavisa sier advokat Wiig at den siktede 18-åringen føler seg forhåndsdømt i mediene når det gjelder denne anklagen.

Den unge mannen er siktet for legemsfornærmelse. Han har erkjent de faktiske forhold i saken, og har til politiet forklart at det oppsto en uoverensstemmelse i forkant av voldsepisoden.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer