Vil sidestille narkomani og alkoholisme

Stoffmisbruk må bli behandlet på samme måte som alkoholisme - som en sykdom, ikke en kriminell handling, vedtok Venstres landsmøte lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en uttalelse om narkotikapolitikken sier partiet at målet med norsk narkotikapolitikk må være å begrense de skadevirkningene narkotika fører med seg.

Venstre viser til at antall overdosedødsfall er et bevis på at den gjeldende narkotikapolitikken ikke fungerer etter intensjonen, og at det derfor er på høy tid å skifte fokus i norsk narkotikapolitikk.

Landsmøtet mener at narkotikabruk i første rekke krever sosialpolitiske virkemidler. Politiet bør dreie innsatsen i retning av å avsløre smugling og til å bekjempe bakmennene i narkotikatrafikken.

- Det må satses mer på forebyggende aktiviteter. Vi trenger en helhetlig gjennomgang av behandlingssystemet. Alle som ønsker behandling må få tilbud om det, også under soning, heter det.

For strengt

Venstre mener at dagens retningslinjer for å få behandling med legemidler er for restriktive. Partiet vil at muligheten til behandling med subutex og metadon må bli tilgjengelig for flere. Landsmøtet vedtok også at det bør åpnes for sprøyterom.

Venstres landsmøte understreker at det er uaktuelt med noen form for legalisering av narkotiske stoffer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer