Vil sidestille narkomani og alkoholisme

Stoffmisbruk må bli behandlet på samme måte som alkoholisme - som en sykdom, ikke en kriminell handling, vedtok Venstres landsmøte lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en uttalelse om narkotikapolitikken sier partiet at målet med norsk narkotikapolitikk må være å begrense de skadevirkningene narkotika fører med seg.

Venstre viser til at antall overdosedødsfall er et bevis på at den gjeldende narkotikapolitikken ikke fungerer etter intensjonen, og at det derfor er på høy tid å skifte fokus i norsk narkotikapolitikk.

Landsmøtet mener at narkotikabruk i første rekke krever sosialpolitiske virkemidler. Politiet bør dreie innsatsen i retning av å avsløre smugling og til å bekjempe bakmennene i narkotikatrafikken.

- Det må satses mer på forebyggende aktiviteter. Vi trenger en helhetlig gjennomgang av behandlingssystemet. Alle som ønsker behandling må få tilbud om det, også under soning, heter det.

For strengt

Venstre mener at dagens retningslinjer for å få behandling med legemidler er for restriktive. Partiet vil at muligheten til behandling med subutex og metadon må bli tilgjengelig for flere. Landsmøtet vedtok også at det bør åpnes for sprøyterom.

Venstres landsmøte understreker at det er uaktuelt med noen form for legalisering av narkotiske stoffer.

(NTB)

NARKOMANE MÅ FÅ HJELP:Venstres landsmøte mener at narkomane må få hjelp. De bør ikke lenger behandles om kriminelle.