Vil sikre livstidsdom

De etterlatte etter de amerikanske ofrene 11. september vil delta i tysk rett for å være sikre på at den terroranklagede marokkaneren Motassadeq får lovens strengeste straff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettssaken mot den 28 år gamle marokkaneren Mounier el Motassadeq begynte i Tyskland den 22. oktober. I et forsøk på å sikre at Motassadeq får livstidsdom av det tyskerettsapparatet, kaster nå støttegruppa «Families of Sept. 11» seg inn i rettssalen.

Gruppa ønsker å benytte seg av muligheten for å bli medsaksøker i saken mot Motassadeq. Han står tiltalt for medvirkning til over 3000 drap, og for å tilhøre en terroristorganisasjon.

Motassadeq har innrømmet at han var omgangsvenn med Mohammed Atta og de andre terrroristene i den såkalte Hamburgcellen av al Qaida, men hevder at han ikke visste noe om terrorplanene deres. MOtassadeq skal også ha innrømmet at han deltok i trening i Afghanistan, men det er uvisst om han skulle bruke treningen til terrorvirksomhet.

Den amerikanske gruppa ønsker å sikre seg mest mulig informasjon om Hamburgcellen, og mener at de ved å være tilstede i retten sikrere informasjon som ellers ville vært utilgjengelig for dem. Samtidig håper de at den tyske domstolen blir påvirket av deres tilstedeværelse, slik at Motassadeq får livstidsdommen, den strengeste i Tyskland.

- Det er en selvfølgelighet at familiene ønsker så mye informasjon som mulig, og jeg håper at alle som har medvirket til terroren får lovens maksimumsstraff, sier gruppas talsmann, Stephen Push, til nyhetsbyrået AP.

Push sier at de nå leter etter advokater som kan skaffe dem innpass i den pågående rettssaken.

STOLER IKKE PÅ DOMMEREN: De etterlatte etter ofrene 11. september vil møte i retten for å påvirke dommer Albrecht Mentz (bildet) til å gi Motassadeq livstidsdom.