Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil sikte 22-åring for overlagt drap

Politiet vil sikte 22-åringen som er mistenkt for drapet på Lars Erik (18) i Kongsvinger i sommer, for overlagt drap.

DRAPSSIKTET: Denne 22-åringen vil bli siktet for overlagt drap på Lars Erik Flem Andersen (18) fra Kongsvinger. Slik ser 22-åringens profil ut på nettstedet Facebook. FAKSIMILE: Facebook
DRAPSSIKTET: Denne 22-åringen vil bli siktet for overlagt drap på Lars Erik Flem Andersen (18) fra Kongsvinger. Slik ser 22-åringens profil ut på nettstedet Facebook. FAKSIMILE: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Politiet vil sikte 22-åringen som er mistenkt for drapet på 18 år gamle Lars Erik Flem Andersen i Kongsvinger i sommer, for overlagt drap.

Blir Kongsvinger-mannen tiltalt og dømt for overlagt drap risikerer han lovens strengeste straff, 21 års fengsel, skriver Glåmdalen.


Den tidligere ustraffede 22-åringen skal ha påført sitt offer over 30 knivstikk, og møtte senere opp i 18-åringens begravelse. Han skal også ha skutt på den døde 18-åringen med luftpistol.


Siktede ble avhørt torsdag i forrige uke, og avga da en uforbeholden tilståelse. Siktede og Andersen skal ha kjent hverandre, men var ikke nære venner.


Umotivert

- Mannens forklaring gir ikke noe motiv eller en forklaring som er forståelig for et rasjonelt menneske. Vi har derfor valgt å si at drapet framstår som umotivert, sa politiadvokat Iren Johnsen Dahl Hedmark politidistrikt i til NTB etter avhøret av mannen.


OFFER: Lars Erik Flem Andersen ble funnet med strupen skåret over utenfor en eldrebolig i Kongsvinger i juli. Foto: Privat
OFFER: Lars Erik Flem Andersen ble funnet med strupen skåret over utenfor en eldrebolig i Kongsvinger i juli. Foto: Privat Vis mer

Politiet har bedt om at det gjennomføres en rettspsykiatrisk observasjon av 22-åringen.


Lars Erik Flem Andersen ble drept med kniv utenfor en boligblokk på Kongsvinger natt til 26. juli i år.


Rask rettssak

Politiadvokat Iren Johnsen Dahl som har ansvaret for saken, opplyser at det vil gå minst to måneder inn i det nye året før saken er klar til å oversendes statsadvokaten for påtalevurdering.


Statsadvokaten er forhåndsvarslet om saken, så Johnsen Dahl håper rettssaken vil kunne berammes før sommerferien.


- Ikke minst av hensyn til de pårørende, både til offeret og den siktede, vil det være bra å få en rettslig behandling relativt raskt. De sitter fortsatt med mange spørsmål som de håper rettssaken vil gi svar på, sier hun.

ÅSTEDET: Her ble Lars Erik (18) funnet drept. Foto: Erik Berglund
ÅSTEDET: Her ble Lars Erik (18) funnet drept. Foto: Erik Berglund Vis mer


Ikke påvirket

Hun vil ikke gå inn på innholdet i obduksjonsrapporten, men bekrefter at hun sitter igjen med sterke inntrykk. Hun bekrefter at den siktende har opplyst at han ikke var ruspåvirket av noe slag da drapet ble begått.


Dahl opplyser at politiet har tekniske funn som knytter 22-åringen til drapsstedet i tillegg til tilståelsen.


22-åringen har også vist politiet kniven han hevder han brukte til drapet, en kniv med et 17 centimeter langt knivblad med egg på begge sider. (NTB)


FORSVARER:Aina Tvengsberg forsvarer 22-åringen. Hun sier til Dagbladet at drapsmotivet er helt uforståelig. Foto: Jacques Hvistendahl
FORSVARER:Aina Tvengsberg forsvarer 22-åringen. Hun sier til Dagbladet at drapsmotivet er helt uforståelig. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer