Vil sikte Maddies foreldre

Politiet leverte bevisene til statsadvokaten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Portugisisk politi leverte bevisene mot Kate og Gerry McCann til den lokale statsadvokaten i dag.

– Det skal vurderes om det er grunnlag for å sikte foreldrene for å ha forårsaket forsvinningen til Madeleine McCann 3. mai i år, uttaler talsmann Olegario Sousa i dag, ifølge TV-stasjonen Sky News.

Hør hele Maddie-historien.

Talspersonen til McCann-familien, Brian Kennedy, møtte pressen utenfor deres hjem i Rothley, Leicestershire tidligere i dag. Han nekter å kommentere den videre etterforskningen.

– De har det bra. De har hatt en helt grei natts søvn og tvillingene sov rolig. Det er fantastisk hvordan de holder ut, sier Kennedy, som la til at foreldrene fremdeles mottar mange støttemeldinger.

Ifølge TV-stasjonen vil advokaten se på DNA-bevisene så vel som avhøret av Madeleines foreldre for å avgjøre om det finnes grunnlag for å sikte foreldrene.

Ifølge Sousa valgte politiet å oversende bevisene til tross for at de ikke har mottatt resultatene fra prøvene som ble gjort i ferieleiligheten og i leiebilen.

Foreldrene har ifølge Sky News fått opplyst at de kan tilbakekalles til Portugal når som helst for nye avhør.

Kate og Gerry McCann har hyret advokat Michael Caplan – den samme mannen som hindret at chilenske Augusto Pinochet ble utlevert fra Storbritannia til Spania i 1999.

DRO HJEM: Kate og Gerry McCann forlot i går Portugal. Nå har portugisisk politi overlevert dokumentene til den lokale statsadvokaten som skal vurdere om det skal tas ut siktelse mot foreldrene. FOTO: Torbjørn Grønning/Dagbladet/AP
DRO HJEM: Kate og Gerry McCann forlot i går Portugal. Nå har portugisisk politi overlevert dokumentene til den lokale statsadvokaten som skal vurdere om det skal tas ut siktelse mot foreldrene. FOTO: Torbjørn Grønning/Dagbladet/AP Vis mer

Det er uklart når statsadvokaten vil komme med endelige innstilling til siktelse.

MØTTE PRESSEN: Kate og Gerry McCanns talsperson, Brian Kennedy, møtte pressen i dag. Han ønsker ikke å kommentere den videre etterforskningen av saken.